Project

ARC19: fonQ Utrecht – Mulderblauw Architecten

Interieur

In opdracht van Somerset Capital Partners maakte Mulderblauw het ontwerp voor het gloednieuwe DC, de showroom en de kantoren voor webwinkel fonQ. De karaktereigenschappen van fonQ hebben wij gebruikt als inspiratie voor het kleuren- en materialenpallet. Naast het creëren van een levendige werkomgeving voor het personeel, was de opdracht om de showroom zodanig te ontwerpen dat het de geëxposeerde fonQ-producten eer aandoet.

Toelichting door Mulderblauw Architecten – Bij binnenkomst door een ruime, glazen ingang worden de gasten van de showroom direct verwelkomd door de opvallende nieuwe huisstijl van fonQ. Opdracht was om de showroom en de kantoren dusdanig te ontwerpen, dat zij de karaktereigenschappen van fonQ ademen, en waarin de producten van fonQ een prominente rol spelen. De kenmerken ‘Optimistisch’, ‘Inspirerend’, ‘Stijlvol’, ‘Speels’, ‘Duidelijk’ en ‘Energiek’ vertalen wij in een helder kleurenpallet, gecombineerd met veel groen en natuurlijke materialen.

Op de begane grond bevindt zich de showroom, waar naast een expositieruimte voor interieurproducten ook een meetingroom is gesitueerd. Deze ruimte is vormgegeven als kas, waardoor een buitengevoel wordt gecreëerd en de ruimte een open uitstraling krijgt, zowel van binnen als van buiten. Dankzij deze openheid vindt vermenging plaats van de werknemers en klanten van fonQ. Op deze manier wordt de showroom een ideale plek voor ontmoeten, bespreken en inspireren.

De kantoren zijn gelegen op de mezzanine en eerste verdieping. Om van de kantoren een dynamische ruimte te maken, is er gebruik gemaakt van kleine, informele zitgelegenheden die afgewisseld worden met werplekken en overlegruimten. Beide verdiepingen zijn voorzien van een open lounge voor informelere gesprekken of ontspanning. Naast een aantal vergaderruimten beschikt het kantoor ook over diverse flexwerkplekken en phonebooths.

Op de hoogstgelegen (tweede) verdieping is een kantine met ruim dakterras gepositioneerd. De kantine bestaat uit een grote diversiteit aan zitgelegenheden en een ruime ‘funzone’ met voetbaltafel, tafeltennis en airhockey. Deze funzone kan omgetoverd worden tot presentatieruimte, waarbij met kleurrijke blokken een tribune gemaakt kan worden.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Reactorweg 53
  • Plaats Utrecht
  • Projecttitel fonQ Utrecht
  • Aannemer Wouters Schijndel
  • Interieurarchitect Mulderblauw architecten
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 26.215
  • Programma Showroom, kantoren, mezzanine en warehouse
  • Opdrachtgever Somerset Capital Partners, Oisterwijk en fonQ
  • Ontwerpbureau Mulderblauw architecten, Leidschendam

Locatie

Reageer op dit artikel