Project

ARC18: Theater Het Speelhuis – Heyligers d+p

Interieur

Het interieurontwerp maakt voor de bezoeker de verbinding tussen het open glazen en hedendaagse paviljoen en de zware bakstenen gesloten architectuur van de neo gotische kerk. De contrasterende taal van de twee architectuurstijlen wordt samengebracht middels een helder en ingetogen interieur ontwerp. Het ontwerp maakt waar mogelijk verbinding met de architectuur maar creëert tegelijk verschillende verblijfsgebieden passend bij de specifieke functies en de menselijke maat.

toelichting door Heyligers d+p

Kenmerken elementen uit de kerk worden geciteerd in het nieuw interieur en tegelijk sluit het ontwerp aan bij de transparante architectuur van Van Dongen-Koschuch Architecten en Partners; b.v. lampen op meubels verwijzen naar kaarsen uit de kerk, de vormen sluiten aan op de architectuur van de kerk en het paviljoen en het kleurgebruik in meubilair is terughoudend en met respect voor de kerk; hout, zwarte stoffering en blauw staal. Daarnaast veranderen deze materialen en worden deze mooier door gebruik.

De beton bestrating loopt ononderbroken door vanaf het plein (buiten) tot aan de kerk waardoor het plein verbonden blijft met de kerk. De houten vloervlakken zorgen hierbij voor geborgenheid in de grote open ruimte.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Speelhuisplein 2
  • Plaats helmond
  • Projecttitel Theater Het Speelhuis
  • Projectarchitect(en) Lonneke Leijnse, Eveline van der Mark, Thamar Duivenvoorden
  • Samenwerkende architect Van Dongen-Koschuch Architecten en Partners
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 2150
  • Voorlopig ontwerp 06-2016
  • Definitief ontwerp 09-2016
  • Aanvang bouw 12-2016
  • Oplevering 07-2018
  • Opdrachtgever Gemeente Helmond
  • Ontwerpbureau Heyligers d+p

Locatie

Reageer op dit artikel