Project

ARC18: Aanlandplek BNO office – VEVS Interior Design

Architectuurproducten

VEVS Interior Design ontwerpt BNO’s multidimensionale signatuur, een ruimtelijke compositie van lijnen en vlakken. De BNO verhuisde van groot naar een klein en wilde daarbij het interieur – de werkplekken, tafels, stoelen en kasten – hergebruiken. Aan deze bestaande elementen is een duidelijke eigen signatuur toegevoegd, tijdloos en rustgevend.

Toelichting door VEVS Interior Design

Voor het nieuwe kantoor van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers, de BNO is VEVS gevraagd om een verassende, no-nonsense en functionele werkomgeving te maken.

Het concept; hoe tweedimensionaal ruimtelijk kan worden – De BNO staat voor 2D en 3D – van grafisch tot product- en interieurontwerp – vormde uitgangspunt voor het ontwerp en is op abstracte wijze neergezet in een ruimtelijke compostitie van lijnen en vlakken. Een grafisch lijnenspel dat tot leven komt in de ruimte. Alsof je in een grafisch kunstboek staat, een 3D ontwerp. 2D en 3D lopen er door elkaar heen en laten ruimte voor vele interpretaties: BNO in al haar facetten.

De kantoorruimte, hier zijn de tussenpanelen en de aanlandplekken op de kop van de bureaueilanden in een roze uitgevoerd. Ze geven de werkplekken contour en positie in de ruimte. Deze zijn zo gedetaileerd dat het werkblad los blijft van het gestoffeerde paneel en ontstaat ook hier een ruimtelijk spel van lijnen en vlakken.

De stofpanelen voor tactiliteit, aaibaarheid en diepte in gemêleerd geel of zachtroze geven warmte aan de kale architectuur van het oude Wilhelmina Gasthuis.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres WG Plein 600
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel AANLANDPLEK - BNO office
  • Projectarchitect(en) Rob van Sprang
  • Aannemer Fiction Factory
  • Opdrachtgever BNO - Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers
  • Ontwerpbureau VEVS Interior Design
Reageer op dit artikel