Project

ARC16: Veja – PUUR interieurarchitecten

Geen categorie

De opdrachtgever kwam naar PUUR toe met de vraag om voor zijn bijna 3000 m2 grote kleding- en schoenenwinkel een nieuw concept en indeling te bedenken. De bestaande winkel had een gedateerde inrichting en was bovendien niet overzichtelijk en onvoldoende transparant. De grote schaal van de winkel vroeg om sterke ingrepen zodat de winkel boeiend en overzichtelijk ingedeeld kon worden.

ARC16: Veja – PUUR interieurarchitecten

Er is gekozen om de winkel in 2 zones op te delen, aan de linkerzijde een schoenen gedeelte en aan de rechterzijde het kleding assortiment. Een sterke ingreep in de bestaande winkel is het plaatselijk verwijderen van het systeemplafond in de inkomzone. Hierdoor ademt de winkel en wordt het ruimtelijk gevoel vergroot.

Veja_ARC16_Interieur_Puur Interieurarchitecten
Om de winkel overzichtelijk te maken is er in elk gedeelte een centraal infopunt voorzien. Deze centrale elementen zorgen ervoor dat de klanten steeds een herkenningspunt in de grote winkel hebben en dat personeel een goed overzicht heeft over de volledige winkel.

Als concept en drager van de uitwerking van vormgeving, materialen en kleuren is er gekozen om te werken rond ‘Het Atelier’. Een werkplaats waar het ambacht van de kleding en schoenen centraal staat. Dit vertaalt zich in een andere manier van presenteren van zowel kleding als schoenen, zodat er een boeiende beleving van de winkel voor de klanten ontstaat. Alle displays zijn op maat ontworpen voor Veja. De algemene kleursetting in de winkel is rustig en eenvoudig gehouden.

Dankzij de nieuwe inrichting is Veja een overzichtelijke, aangename en rustige winkel geworden waar ieder gezinslid het naar zijn zin kan hebben en winkelen een totaalbeleving wordt.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel ARC16: Veja - PUUR interieurarchitecten
  • Projectarchitect(en) Jan Geysen
  • Toeleveranciers false
  • Programma Retail
  • Voorlopig ontwerp 05-04-2016
  • Definitief ontwerp 05-04-2016
  • Aanvang bouw 19-10-2016
  • Oplevering 05-04-2016
  • Opdrachtgever Veja
  • Ontwerpbureau PUUR interieurarchitecten
Reageer op dit artikel