Project

ARC16: Transformatie BNNVARA/NTR/VPRO – Workshop of Wonders + N interieurarchitecten

Geen categorie

Twee stevig architectonische gebouwen zijn door Workshop of Wonders en N interieurarchitecten getransformeerd voor drie uitgesproken opdrachtgevers. Waar het entreegebouw de gezamenlijke sfeer en identiteit van de drie media omroepen laat samensmelten, laat het bipolaire kantoorgebouw twee totaal verschillende bloedgroepen naast elkaar werken. De diversiteit van de NTR in een interieur van eenheid gevangen en de nieuwe eenheid van BNNVARA juist in een interieur van passende diversiteit.

ARC16: Transformatie BNNVARA/NTR/VPRO – Workshop of Wonders + N interieurarchitecten

Het entreegebouw was grotendeels verborgen onder een wegdek en achter mat glazen wanden. De ontwerpers hebben kans gezien de nieuwe functie van het restaurant en de niet zichtbare hoger en lager  gelegen verdiepingen te verbinden met de entree zodat er een totaal nieuwe ruimtelijke beleving ontstaat. Dicht werd open.

BNN Vara_NTR 

Door gedoseerd theatrale elementen te verwerken in het licht, de meubels en de akoestische wanden smelten de drie omroepen samen tot een gemeenschappelijke media sfeer. In het kantoorgebouw van OTH was het taak te zorgen dat er 30 procent efficiënter met de meters om gegaan kon worden. Daarnaast lag er nog een grotere uitdaging: enerzijds voor de NTR de aanwezige diversiteit aan culturen te binden tot een  samenhangend geheel met een eigen identiteit. En anderzijds de andere helft van het zeer uitgesproken gebouw transformeren voor de fusie van Vara en BNN van corporate naar avontuurlijk, vrij en funky.

BNN_VARA_NTR 

Het resultaat van het ontwerp voor de nieuwe werkomgeving van deze zeer verschillende omroepen is het terugkomen van de diversiteit van de NTR in een interieur van eenheid, en de nieuwe eenheid van BNNVARA juist in een interieur van passende diversiteit.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel ARC16: Transformatie BNNVARA/NTR/VPRO - Workshop of Wonders + N interieurarchitecten
  • Projectarchitect(en) Toine Pennings & Chris Pachen
  • Toeleveranciers false
  • Voorlopig ontwerp 10-04-2016
  • Definitief ontwerp 10-04-2016
  • Aanvang bouw 02-12-2016
  • Oplevering 10-04-2016
  • Opdrachtgever Opdrachtgever BNNVARA, NTR en VPRO
  • Ontwerpbureau workshop of wonders + N interieurarchitecten
Reageer op dit artikel