Project

ARC16: Hof van Holland – interieurarchitectuur Dirk van Berkel

Geen categorie

Hof van Holland is een restaurant waarvan de voorgevel een monument is. De voorgevel en wijnkelders zijn intact gebleven. Achter de voorgevel is het restaurant nieuw gebouwd

ARC16: Hof van Holland – interieurarchitectuur Dirk van Berkel

Al sinds de bouw, mogelijk meer dan 600 jaar geleden, wordt op de locatie van het Hof van Holland in Noordwijk geschiedenis geschreven. Gedurende lange tijd diende het pand als rechthuis en woning van de Baljuw. De laatste paar honderd jaar is het in gebruik als horeca-uitspanning. De boeiende geschiedenis, die in diverse documenten wordt beschreven, krijgt anno 2015 een nieuw hoofdstuk.

Het pand wordt, op de voorgevel en kelders na, nieuw opgebouwd om te voldoen aan de huidige eisen. Er is goed nagedacht, hoe er een sfeer gecreëerd kan worden waardoor de bestaande klant zich nog thuis voelt en de nieuwe klant enthousiast is.

Elementen van de oude gevel, zoals de oude tegel en het glas in lood, zijn doorgetrokken in de inrichting van het nieuwe restaurant.Verder wordt met een knipoog groen gebruikt voor een wand die wordt versierd met oude lampjes uit grootmoeders tijd en worden de elektra leidingen in het zicht toegepast. Als contrast met deze elementen, wordt de open keuken/bar modern van roestvrij staal uitgevoerd.

 

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel ARC16: Hof van Holland - interieurarchitectuur Dirk van Berkel
  • Projectarchitect(en) Dirk van Berkel
  • Toeleveranciers false
  • Programma nieuwbouw + inrichting
  • Voorlopig ontwerp 01-09-2016
  • Definitief ontwerp 01-09-2016
  • Aanvang bouw 01-09-2016
  • Oplevering 05-04-2016
  • Opdrachtgever Nico Hekker
  • Ontwerpbureau interieurarchitectuur Dirk van Berkel
Reageer op dit artikel