Project

ARC16: AkzoNobel Center & Art Space, Zuidas Amsterdam – GROUP A

Geen categorie

Kleurgebruik en ruimtelijkheid kenmerken het interieur van het 10 verdiepingen hoge AkzoNobel Center op de Amsterdamse Zuidas. GROUP A ontwierp niet alleen het exterieur maar ook het interieur van dit stoere kantoor aan de Zuidas.

ARC16: AkzoNobel Center & Art Space, Zuidas Amsterdam – GROUP A

Twee verweven atriumruimtes vormen de ruggengraat van het interieur. Het eerste atrium strekt zich uit over de publieke ‘AkzoNobel Experience’ op de begane grond, bestaande uit entree, receptie, restaurant en Art Space, en het semi-publieke ‘Meeting AkzoNobel’ op de eerste verdieping. Deze verdieping vormt het epicentrum voor medewerkers en zakenpartners en wordt door een tweede atrium verbonden met het ‘Working at AkzoNobel’, het gebouwdeel bestaande uit de hoger gelegen kantoorverdiepingen. De werkomgeving is ingericht en vormgegeven om Het Nieuwe Werken optimaal te kunnen faciliteren. Aspecten als intensief en efficiënt ruimtegebruik, en een energiezuinige en gezonde werkomgeving, zijn hierbij leidend.

Het interieurontwerp met maatwerkmeubilair dat zich onder meer kenmerkt door haar afgeronde hoeken, reflecteert de dynamische uitstraling van het exterieur. Het kleurgebruik in vloerbedekking en tafelbladen op de kantoorverdiepingen is het meest intens rond het atrium, het kloppend hart van iedere vloer. De kleuren verlopen vanuit hier richting de beide vleugels. Ieder verdieping heeft daarbij een eigen kleurtoon. De reflecties hiervan op de plafonds van de gestapelde verdiepingen vormen zo een verticaal kleurenpalet, dat van buitenaf zichtbaarder wordt richting de avond

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel ARC16: AkzoNobel Center & Art Space, Zuidas Amsterdam - GROUP A
  • Projectarchitect(en) Folkert van Hagen
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 16.500 m2
  • Programma Kantoren AkzoNobel
  • Aanvang bouw 27-08-2016
  • Oplevering 01-01-2016
  • Opdrachtgever AkzoNobel
  • Ontwerpbureau GROUP A
Reageer op dit artikel