Project

ARC14 Inzending van de Dag: Twin Micro Appartments

Geen categorie

Op een kavel van postzegelformaat, ingeklemd tussen twee stegen in de Amsterdamse binnenstad heeft Kuub architecten twee gespiegelde luxe appartementen ontworpen waarin alle woonfuncties voor een tweepersoonshuishouden op een comfortabele wijze verweven zijn op een netto woonoppervlak van amper 45m2.

ARC14 Inzending van de Dag: Twin Micro Appartments
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

De grootste uitdaging school hem er in genoeg daglicht binnen te krijgen en optimale functionaliteit te combineren met een ruimtelijk gevoel.

Beide appartementen hebben dezelfde indeling gekregen, maar verschillen in de vorm van het loungemeubel en stofferingen/afwerkingen.

Door iedere cm te benutten en veel glas te gebruiken, voelt het appartement overal ruimtelijk en licht, zonder concessies te doen aan PVE. Het dak is grotendeels van glas en door het plaatsen van een gedeeltelijk glazen verdiepingsvloer bereikt het daglicht alle hoeken van de woning.

De zithoek is geïntegreerd in een podiumconstructie waarin eveneens bergruimte en een 2-persoons logeerbed geplaatst zijn. Dit podium maakt deel uit van de opgang naar boven, welke van massieve zwartstalen treden is gemaakt. De zithoek heeft door het glazen dak zicht op de buitenlucht. De eettafel is deels geïntegreerd in het keukenblok en derhalve uitbreidbaar van 2 naar 5 personen.

Het ruim 3 meter lange bureau op de verdiepingsvloer, maar ook balustrade en vloer ter plaatse van de werkplek zijn volledig van glas, waardoor het daglicht tot op de BG reikt. De scheidingswand tussen bed en douche heeft een multifunctionele invulling gekregen. Hierin zijn o.a. een wastafel met spiegel, kledingkast, opbergruimte, techniek en wandnissen opgenomen. De kasten zijn uittrekbaar uit de kopse zijden van de kast. Uiteraard is er ook voorzien in lades onder het bed.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Geertruidensteeg 10-12
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel ARC14 Inzending van de Dag: Twin Micro Appartments
  • Projectarchitect(en) Jos van Dijk, Niels Limburg, Pascal Hielckert
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 24-11-2014
  • Oplevering 01-10-2013
  • Opdrachtgever Gebr. de Kock
  • Ontwerpbureau KUUB Architecten
Reageer op dit artikel