Project

ARC14 inzending: Parkark in Utrecht

Geen categorie

De opdrachtgevers wensten een boot waarin niet iedereen volledig naar binnen kan kijken, maar tegelijkertijd dat het park vanuit binnen goed beleefbaar moest zijn.

ARC14 inzending: Parkark in Utrecht

De bezoeker, die vanaf de dijk het loopbruggetje naar de boot betreedt, treft een voordeur die nauwelijks iets van het interieur prijsgeeft. Eenmaal binnen tref je een lichte ruimte aan. De grote glasplaat in het dak biedt zicht op de boomkruinen en recht vooruit gaat je blik het park in. Je kunt direct tegenover de voordeur weer naar buiten stappen richting het dakterras of naar de afgemeerde vissersvlet. Links en rechts liggen de woon- en eetkamer die via de hal zonder deuren met elkaar verbonden zijn. De entreehal ligt één trede verhoogd, ten gunste van extra hoogte in de doucheruimte.

ParkArk
De keuken en eetkamer vormen samen één grote open ruimte, de ramen zijn zo geplaatst dat er een goede balans is tussen privacy en maximale beleving van het park. Ook via de eetkamer kun je naar het dakterras. De wanden en kozijnen van de trapopgang naar het dakterras zijn wit, zodat het stucwerk van het interieur als het ware overgaat in de buitenruimte: buiten heeft daarmee de sfeer van binnen. Begroeiing is onderdeel van het ontwerp. 

Actie abonnement de Architect

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Kanaalweg, Utrecht
  • Plaats Utrecht
  • Projecttitel ARC14 inzending: Parkark in Utrecht
  • Projectarchitect(en) Richel Lubbers
  • Toeleveranciers false
  • Programma Woonboot
  • Voorlopig ontwerp 01-09-2014
  • Definitief ontwerp 01-09-2014
  • Aanvang bouw 19-12-2014
  • Oplevering 30-10-2013
  • Ontwerpbureau BYTR Architecten
Reageer op dit artikel