Project

ARC14 Inzending: Museum Maassluis

Geen categorie

Het interieur van het pand van het voormalige Gemeentemuseum in Maassluis is gerenoveerd en en is een nieuwe entree ontworpen. Het materialenpalet voor het interieur is beperkt gehouden, om een rustig eindbeeld te bereiken. Door de eenduidige materialisering vormen de verschillende ruimten een samenhangend geheel, ondanks de verschillende functies van de ruimten.

ARC14 Inzending: Museum Maassluis

Het Museum is gevestigd aan de Zuiddijk in Maassluis, in een gemeentelijk monument uit het eind van de 19e eeuw. In de jaren tachtig is het museum uitgebreid met een grote museumzaal op tuinniveau, en daarboven, op straatniveau, een kantoorgedeelte. De uitbreiding is door middel van een tussenlid verbonden met het monumentale pand. De entree in het tussenlid is volledig vernieuwd.

 

Een belangrijk onderdeel van de revitalisatie van het Museum is de renovatie van het interieur op de begane grond. In de Dijkzaal worden de bestaande binnenwanden verwijderd. Door het isoleren van de gevel en het aanbrengen van een luchtbehandelingsinstallatie, kan het klimaat in de ruimte perfect geregeld worden. De wanden en het plafond worden opgefrist en een nieuwe pui geeft toegang tot de Dijkzaal. Een eikenhouten wand vormt het verbindende element tussen de nieuwe entree, de gerenoveerde receptieruimte en de Dijkzaal. Voor de receptieruimte is een nieuwe balie ontworpen door Rian van Dijk.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Zuiddijk 16
  • Plaats Maassluis
  • Projecttitel ARC14 Inzending: Museum Maassluis
  • Projectarchitect(en) Jeroen Schipper
  • Toeleveranciers false
  • Programma Revitalisatie van het interieur en het exterieur van het Museum
  • Voorlopig ontwerp 30-08-2014
  • Definitief ontwerp 30-08-2014
  • Aanvang bouw 01-03-2015
  • Oplevering 10-04-2014
  • Opdrachtgever Gemeente Maassluis
  • Ontwerpbureau JSA jeroen schipper architecten
Reageer op dit artikel