Project

ARC14 inzending: De Melkfabriek in Hilversum

Geen categorie

Ex Interiors gaf het kantoor van Dudok Wonen een plek in de oude Melkfabriek in Hilversum en richtte het atrium in als open werkomgeving. Unieke elementen zijn uitgelicht en gecombineerd met eerlijke materialen. Zo is een beeld ontstaan dat ontsnapt aan de vluchtigheid van de tijd en de identiteit van het gebouw versterkt.

ARC14 inzending: De Melkfabriek in Hilversum

Industrieel
In de historische Melkfabriek in Hilversum wordt wonen en werken gecombineerd. Ex Interiors nam bestaande elementen en de typische kleuren van de Melkfabriek als uitgangspunt voor het interieurontwerp. Deze combineerde het bureau met hedendaagse interieuronderdelen en warme, robuuste materialen. Heden en verleden versterken elkaar en zorgen samen voor een nieuwe ruimtelijke beleving.

Eyecatcher
De eyecatcher van de Melkfabriek is de centrale hal, het atrium, met een semi-openbare functie. Die hal met de indrukwekkende schaaldaken was vroeger heel imponerend en dat voel je nu opnieuw. Door in de vloer van grote atrium een groot gat te zagen, kon de ruimte in de kelder bij het atrium worden getrokken. Het werkplein ligt centraal in het atrium en bestaat uit aanland plekken en informele werkplekken. Hier omheen zijn concentratiewerkplekken gecreëerd. Aan de buitengevel bevinden zich de vergader- en kantoorruimtes.

Akoestiek
Om in het atrium – van origine een holle ruimte – een aangenaam binnenklimaat te creëren, is veel aandacht besteed aan akoestiek. Op de verdieping is bijvoorbeeld een gordijn(wand) gecreëerd van hergebruikte lappen, geverfd in de kleuren van de melkfabriek. Samen met het speciaal voor dit project ontwikkelde tapijt draagt dit bij aan een goede akoestiek.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Larenseweg 32
  • Plaats Hilversum
  • Projecttitel ARC14 inzending: De Melkfabriek in Hilversum
  • Toeleveranciers true
  • Programma 3000 m2 kantoor + semi-openbaar werkplein
  • Aanvang bouw 14-11-2014
  • Oplevering 05-08-2013
  • Opdrachtgever Dudok wonen
  • Ontwerpbureau Ex Interiors
Reageer op dit artikel