Project

Appartementencomplexen Borgharen

Geen categorie

In een door de gemeente Maastricht ontworpen centrumplan Borgharen, zijn door Verheij Architecten twee appartementengebouwen en een nieuw centraal plein gerealiseerd.

Appartementencomplexen Borgharen
henk verhey borgharen

Beide appartementencomplexen bevatten seniorenappartementen, één met 13 appartementen in de huursector en één met 16 appartementen in de koopsector. Beide hebben een halfondergrondse, natuurlijk geventileerde stalingsgarage.

Het complex met 13 appartementen vormt onderdeel van een straatwand en ligt gedeeltelijk aan het nieuwe plein. Het complex met de koopappartementen ligt volledig aan het nieuwe plein. De derde pleinwand wordt gevormd door een bestaand hoog schoolgebouw. Het blok met de koopappartementen bestaat uit vier bouwlagen met de bovenste laag als setback. Het complex is terughouden vormgegeven in een onopvallende rode baksteen met daarin binnen het gevelvlak blijvende loggia’s en vertikale raamopeningen, die zoveel mogelijk refereren aan de maat en schaal van de raamopeningen in de omgeving. De plint van het gebouw met de halfondergrondse/ halfbovengrondse parkeergarage is bekleed met hardsteen waarin antraciete ventilatieroosters zijn opgenomen. De setback is bekleed met gepatineerd zink om het beeld van drie bouwlagen met setback te versterken. Aan de achterzijde heeft het blok een gesloten galerij, waarbij de gevelopeningen in een regelmatig partoon zijn geplaatst.

Het complex met de 13 appartementen in de huursector heeft een wintertuin i.p.v. loggia’s en in een ver terugliggende setback zijn twee verbijzonderende appartementen geprojecteerd. Architectuuraal en het materiaalgebruik zijn conform het andere complex.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Schoolstraat 0
  • Plaats Borgharen
  • Projecttitel Appartementencomplexen Borgharen
  • Projectarchitect(en) ir. H.F.M.J. Verheij i.s.m. H.M.J. Luijten
  • Aannemer BAM Woningbouw bv
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 04-12-2013
  • Opdrachtgever Woonpunt
  • Ontwerpbureau Verheij Architecten
Reageer op dit artikel