Project

Appartementen in Cesena (It) door Tisselli studio

Geen categorie

Het doel van dit grafisch vormgegeven woongebouw is het revitaliseren van een voormalig industriegebied. De twee witte banden, die het gebouw kenmerken, spelen een in de diepte spel met elkaar en onderstrepen de horizontaliteit van het gebouw. Erachter liggen balkons die toegang verschaffen tot de wooneenheden.

Appartementen in Cesena (It) door Tisselli studio

 

 

Het gebouw valt op door de detaillering en materialisering

Voor de architecten van Tisselli studio was het een uitdaging om te werken binnen de parameters van een goed ontwerp voor de stad, een klein budget en de eisen van de opdrachtgever. Daarom hebben ze gekozen voor een traditionele constructie, waardoor ze de financiële ruimte hadden zich te concentreren op de detaillering en de materialisering van het gebouw.

Horizontale oriëntatie

Het appartementencomplex is opgebouwd uit vijf horizontale lagen. Elke laag heeft zijn eigen functie. Op de begane grond wordt geparkeerd, net als op de eerste verdieping, maar daar zijn ook de gemeenschappelijke ruimtes gelegen. Op de andere drie lagen liggen de 28 appartementen. Een systeem van bruggen en voetpaden zorgt ervoor dat de bewoners de verschillende lagen gemakkelijk kunnen bereiken.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Cesena
  • Projecttitel Appartementen in Cesena (It) door Tisselli studio
  • Projectarchitect(en) Filippo Tisselli, Cinzia Mondello en Flavia Benigni
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 3331 m2
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 2257 m2
  • Voorlopig ontwerp 01-06-2005
  • Definitief ontwerp 01-12-2005
  • Aanvang bouw 30-03-2010
  • Oplevering 01-08-2009
  • Ontwerpbureau Tisselli studio
Reageer op dit artikel