Project

Apotheek in Sint-Martens-Latem (B)

Geen categorie

Voorheen was de apotheek gevestigd in een oude boerderij die zich op de kavel bevond. De kavel ligt aan de hoofdweg van Sint-Martens-Latem tussen een diverse bebouwing. Vanwege de verouderde faciliteiten en de beperkte mogelijkheden van de oude boerderij werd besloten tot nieuwbouw. CAAN architecten kreeg de opdracht hiervoor het ontwerp te maken.

Apotheek in Sint-Martens-Latem (B)

 

De organisatie van het programma is af te lezen aan de buitenkant van de apotheek. Op de begane grond bevinden zich alle faciliteiten voor de apotheek, zoals een grote balie, een nachtkluis en een preparatie ruimte. Doordat de gevel geheel uit glas bestaat, oogt de lichte ruimte toegankelijk. De kelder huist de opslag en het kleine laboratorium.

Wonen

Op de eerste verdieping is het woongedeelte gelegen met een badkamer, keuken, eetkamer en slaapkamer. Het terras en het groene dak maken maken het een ruimtelijk geheel. Het dak is vanaf de straat zichtbaar.

Fotograaf Thomas De Bruyne

Identiteit

Volgens CAAN architecten sluiten de gekozen materialen (veel glas en donker grijze bakstenen) goed aan bij de omgeving. De transparantie en de strakke vormgeving geven de apotheek een eigen karakter. Het ontwerp draagt bij aan een hedendaagse manier van dienstverlening.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Sint-Martens-Latem. Oost-Vlaanderen
  • Projecttitel Apotheek in Sint-Martens-Latem (B)
  • Projectarchitect(en) Roel Cocquyt en Koen Heijse
  • Aannemer Compernolle (ruwbouw) + Lootens Line (schrijnwerk) + Gero (interieur)
  • Bouwmanagement Josef Coene
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 240 m2 (icl. kelder)
  • Programma apotheek met laboratorium en woning
  • Voorlopig ontwerp 01-12-2009
  • Definitief ontwerp 01-01-2011
  • Aanvang bouw 18-10-2011
  • Oplevering 01-08-2011
  • Opdrachtgever Delafar, Sint-Martens-Latem (B)
  • Ontwerpbureau CAAN architecten, Gent (B)
Reageer op dit artikel