Project

Amersfoort Audiologisch Centrum

Geen categorie

In 2001 heeft SVP het interieur van het bestaande gebouw van het audiologisch centrum gerenoveerd. Bijna 10 jaar later was de vraag naar uitbreiding actueel geworden met een verdubbeling van het oppervlak.

Amersfoort Audiologisch Centrum

Gebouw op poten

Een uitvoerige haalbaarheidsstudie in meerdere modellen wees uit dat de locatie geen uitbreiding op de begane grond toestond, maar ook dat de bestaande fundering niet gedimensioneerd was op een extra laag. SVP heeft toen een model getekend waarbij een nieuw gebouw over het bestaande heen gebouwd kon worden.

Warm interieur met veel daglicht

Op de verdieping is een heldere plattegrond ontstaan rondom een patio die ook daglicht in de entreehal op de begane grond brengt. Speciale ruimtes zijn aanwezig voor gehoortesten. Deze zijn geconstrueerd als een doos in een doos constructie. De overige ruimtes moeten zowel aan werkplekken plaats bieden als aan speciale onderzoekskamers. Alle technische eisen zijn verwerkt in een rustig en licht interieur dat een hoogwaardige kwaliteit heeft.

Fris en stoer

Aan de buitenzijde heeft het nieuwe gebouw een eigen uitstraling gekregen die zich onderscheid van het anonieme bestaande gebouw. De nieuwbouw heeft een donkere contrasterende kleur, maar de grote glasvlakken geven het gebouw een open karakter. Om zoveel mogelijk gewicht te besparen is de gevel uitgevoerd in lichte materialen. Een nieuwe entree legt op de begane grond de relatie tussen oud en nieuw.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Zandvogelweg 150
  • Plaats Amersfoort
  • Projecttitel Amersfoort Audiologisch Centrum
  • Projectarchitect(en) ir. Marjon Mors
  • Adviseur installaties Verwey
  • Adviseur akoestiek Peutz
  • Aannemer Schoonderbeek BV
  • Interieurarchitect SVP Architectuur en Stedenbouw
  • Bouwmanagement Berkhout tros
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 910
  • Programma Uitbreiding Audiologisch centrum
  • Aanvang bouw 01-09-2015
  • Opdrachtgever Pento - Audiologisch Centrum en gezinsbegeleiding
  • Ontwerpbureau SVP Architectuur en Stedenbouw
Reageer op dit artikel