Project

Alexander Monro Ziekenhuis

Geen categorie

C4ID interieurarchitecten is door opdrachtgever Jan van Bodegom gevraagd om zijn visie op borstkanker zorg te vertalen in een compleet interieur, waar bij alle functies en ruimten ontworpen zouden worden volgens deze uitgangspunten: Vergeet alles wat je gewend bent van ziekenhuizen en richt alles 100% op de beleving van de patiënt.
De nauwe samenwerking heeft tot een uniek ziekenhuis geleidt.

Alexander Monro Ziekenhuis

Het interieur bepaalt mede hoe gerust je bent en hoeveel vertrouwen je hebt in de medici. Daarom is dit ziekenhuis ingericht vanuit de patiënt, niet vanuit het personeel.

Je komt binnen in een comfortabele hal. Niet te groot, niet te klein, onder een zadeldak met een open haard en een koffiebar. Heel persoonlijk en uitnodigend. De spreekkamers verschillen onderling; ze zijn vernoemd naar sterke vrouwen, wat onder andere is weergegeven in grafische werken op de wanden. Als je in een spreekkamer slecht nieuws krijgt, dan kom je daarna nooit meer in die kamer.

Openheid en privacy zijn met elkaar in balans gebracht. De artsenkamer, zusterpost en het kantoor zijn transparant. De onderzoeksruimten en slaapkamers zijn besloten. Deze zijn te vergelijken met hotelkamers, inclusief badkamer en tweepersoons bed, want een partner mag ook blijven slapen.

C4ID heeft een interieur ontworpen waarin medische voorzieningen ogenschijnlijk moeiteloos uit het zicht zijn genomen. Iedere ruimte is comfortabel ingericht met kwalitatieve meubels en ingetogen kleurenschema’s. Dit project toont hoe multidisciplinair een interieurarchitect moet zijn. Herbestemmming in optima forma.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Prof. Bronkhorstlaan 10
  • Plaats Bilhoven
  • Projecttitel Alexander Monro Ziekenhuis
  • Projectarchitect(en) Casper Schwarz
  • Toeleveranciers false
  • Programma Alle fasen
  • Voorlopig ontwerp 12-08-2013
  • Definitief ontwerp 12-08-2013
  • Aanvang bouw 11-08-2013
  • Oplevering 01-05-2013
  • Opdrachtgever Jan van Bodegom
  • Ontwerpbureau C4ID interieurarchitecten
Reageer op dit artikel