Project

Ahrend Inspiration Center in Amsterdam door Kraaijvanger

Geen categorie

Daar wil iedereen wel werken, zou je zeggen als je naar de foto’s kijkt. Helaas, alleen de werknemers van Ahrend mogen permanent gebruik van het Inspiration Center maken. Het Center etaleert de producten van het bedrijf, maar laat ook zien wat er mogelijk is qua werksfeer en faciliteren van verschillende soorten gebruik. De indeling zorgt ervoor dat bezoekers duidelijk kunnen vergelijken en beleven.

Ahrend Inspiration Center in Amsterdam door Kraaijvanger

In het Inspiration Centre van Koninklijke Ahrend in Amsterdam krijgt de bezoeker volop ideeën aangeboden om zijn eigen ‘kantoorverhaal’ te vormen. Als in een storyboard presenteert Ahrend in de nieuwe showroom verschillende kantoorconcepten in losstaande, omkaderde ruimtes. Kraaijvanger ontwierp het interieur van de showroom, die tegelijk de werkruimte van de Ahrend-medewerkers is. Zo kan Ahrend zijn producten laten zien in de context van verschillende werksituaties en de interactie die daar bij hoort.

 

Bank van 100 meter

Wanneer bezoekers de showroom inlopen, stappen zij in een zichtlijn over de volle honderd meter van het gebouw. Om deze ruimtelijkheid te krijgen zijn alle tussenwanden van het bestaande gebouw weggehaald. Langs de buitenwand is dat geaccentueerd met een bank over de volledige lengte; honderd meter soft seating als overleg- en breakout ruimte.

 

Meerdere verhalen

Het middendeel van de showroom wordt gevuld met vier losstaande presentatie- en werkruimtes. Aan de zijkanten zijn die ruimtes open en ze hebben een iets verhoogde vloer. Zo ontstaan omkaderde ruimtes, ook wel frames genoemd, die de bezoeker een blik bieden op telkens een ander verhaal. Binnen elk frame is een voorbeeldinrichting rond een specifiek thema gemaakt, compleet met een andere manier van (samen)werken, verlichting, audiovisuele middelen en akoestische voorzieningen van vaste Ahrend-partners.

 

Event space

Terug bij de kop van de ruimte voert een grote met hout beklede tribunetrap naar de volgende etage, waar een aantal projectruimtes zijn gewijd aan de ontmoetingsfuncties binnen een kantoor, zoals vergader- en projectruimtes, een video conference room en een directiekamer. De spectaculaire trap met uitzicht op een grote videowand is tegelijk een event space waar presentaties kunnen worden gegeven aan een publiek van ongeveer honderd mensen.

Overal plezier, het kan!

Het project demonstreert dat in ieder marktconform kantoorgebouw een inspirerende werkomgeving is te realiseren met veel verschillende (samen)werk- en ontmoetingsvormen. Het Inspiration Centre brengt plezier en efficiëntie op de werkvloer!

 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Projecttitel Ahrend Inspiration Center in Amsterdam door Kraaijvanger
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 28-08-2015
  • Oplevering 01-08-2015
  • Opdrachtgever Koninklijke Ahrend
Reageer op dit artikel