Project

Academie Verloskunde Amsterdam Groningen (AVAG)

Geen categorie

OTH architecten assisteerde de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen (AVAG) bij de zoektocht naar een nieuwe huisvesting in Amsterdam. Uiteindelijk is gekozen voor een geheel vrijstaand pand, waardoor licht optimaal in het interieur kan doordringen. OTH ontwierp een fris en helder interieur dat past bij de unieke identiteit van AVAG, waarin een goede balans bestaat tussen collectiviteit en privacy.

Academie Verloskunde Amsterdam Groningen (AVAG)

Lesruimten, auditorium, werkruimten, ontmoetingsgebieden en kantoren zijn verpakt in een organisch vormgegeven interieur, waarin de gebruikers zich vrij kunnen bewegen. Golvende wanden en zachte kleuren bepalen het beeld. De middenkern is verbijzonderd door deze in te pakken met verticale, lamellen van grenen multiplex. In de lamellenwand zijn kaders opgenomen waarin de identiteit van AVAG tot uitdrukking komt.

Zigzaggend in de ruimte

De iets meanderende structuur van het gebouw biedt uit zichtzelf al hoeken voor de verschillende functies, maar dit gegeven is nog versterkt door schuine lijnen toe te passen. Wanden zijn zigzaggend in de ruimte geplaatst en ook in het vast meubilair komen schuine lijnen terug. De blik van de gebruiker wordt hierdoor steeds verlegd.

 

Functionele indeling

Op de begane grond bevindt zich een multifunctionele studentenruimte met tribunezitjes. Verder zijn hier grotere leslokalen en werkgroepruimten gesitueerd. In het souterrain is een grote, halfronde collegezaal gemaakt, die dankzij zijn vorm afsteekt tegen de rest van het interieur. Ook hier bevinden zich leslokalen, werkgroepruimten en een studieruimte.

Clusters

De eerste en tweede verdieping zijn meer open met clusters van (stilte)werkplekken en concentratieruimten voor zowel studenten als docenten. Op de eerste verdieping liggen twee grote vaardigheidslokalen.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Vlaardingenlaan 1
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Academie Verloskunde Amsterdam Groningen (AVAG)
  • Projectarchitect(en) Ferdinand van Dam, Christiaan Huizinga, Evelien Stamhuis
  • Aannemer Technoproject, Smeulders Interieurgroep
  • Interieurarchitect OTH architecten
  • Toeleveranciers false
  • Netto vloeroppervlakte (m2) 2000
  • Programma onderwijs
  • Voorlopig ontwerp 02-02-2016
  • Definitief ontwerp 02-02-2016
  • Aanvang bouw 04-02-2016
  • Oplevering 01-05-2015
  • Opdrachtgever AVAG
  • Ontwerpbureau OTH architecten
Reageer op dit artikel