Project

A-S Residence

Geen categorie

Deze gezinswoning bevindt zich te Antwerpen en werd door de bouwheer aangekocht omwille van z’n locatie en z’n potentieel, echter diende volledig aangepakt te worden en wel op zeer korte termijn. De bouwheer is fervent zeiler en had bijgevolg een voorliefde voor een bepaalde Long-Island stijl, doch liet zich graag een meer hedendaagse stijl aanmeten.

A-S Residence

Voor het ontwerp konden we vrij te werk gaan mits rekening te houden met de bestaande buitenarchitectuur en uiteraard het programma van eisen (een dynamisch gezin met 3 kinderen). Een gebogen curve doorheen de woning typeerde vooral het exterieur, maar ook het interieur. Deze curve werd bijgevolg één van de basiselementen van het ontwerp, mede met het op punt zetten van de circulatie alsook de open haard. Deze laatste werd zeer centraal geplaatst tussen de verschillende functies.

De bestaande curve doorheen het interieur werd in eerste instantie volledig vrij gemaakt zodat deze kon ademen. Vervolgens werden verticale lamellen geplaatst in de lijn van de curve om z’n dominantie te verheerlijken maar temeer om de openheid tussen leefruimte en de leefkeuken te vrijwaren zonder in te boeten aan elke zone’s intimiteit. Tevens hebben de lamellen een structurele functie. Verder werd er gelet op een verfijnd materialenpallet en detail.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats Antwerpen
  • Projecttitel A-S Residence
  • Projectarchitect(en) Arjaan De Feyter
  • Toeleveranciers false
  • Voorlopig ontwerp 30-08-2013
  • Definitief ontwerp 30-08-2013
  • Aanvang bouw 20-11-2013
  • Oplevering 01-11-2012
  • Ontwerpbureau Ontwerpbureau arjaan de feyter
Reageer op dit artikel