Project

9 appartementen in Hilversum door MONK architecten

Geen categorie

In Hilversum heeft MONK architecten een kleinschalig inbreidingsproject gerealiseerd in een wijk met voornamelijk eenvoudige woningbouw uit de jaren zestig. Doordat het oude woonhuis van Sjoukje Dijkstra (voormalig kunstrijdster) en de paardenstallen werden gesloopt, kwam er een kavel vrij. De opdrachtgever wilde het kavel maximaal bebouwen en een gebouw met een eigenzinnige architectuur. Daarbij moest kunnen worden geparkeerd op het terrein en een groene binnentuin worden gerealiseerd.

9 appartementen in Hilversum door MONK architecten

Gevels

Het woongebouw is aan de noordzijde ontsloten met een trappenhuis en lift. Deze gevel is vrij gesloten en uitgevoerd in zandkleurig metselwerk (Utrechts formaat) en Nova zink. Bijzonder is de geknipte en naar voren springende entreepui die geheel is opgetrokken uit glas. De zuidgevel is juist open en grotendeels opgetrokken uit glas en Nova zink.

Gevel en dak lopen in elkaar over

De gevels en het dak lopen in elkaar over zijn verbonden door de toepassing van hetzelfde materiaal en de glazen insnijdingen. De kopgevels volgen de naar voren hellende gevels en zijn nergens gelijk aan elkaar.

Ramen

De ramen zijn door MONK architecten zo geplaatst dat ze optimaal reageren op de achterliggende functies. Zo zijn ze laag geplaatst bij de slaapkamers en hoog ter plaatse van de keukens.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Willem Barentsweg 184
  • Plaats Hilversum
  • Projecttitel 9 appartementen in Hilversum door MONK architecten
  • Projectarchitect(en) Casper Schuuring
  • Adviseur installaties IAG, Oss
  • Aannemer Akor, Verschuur, Rijssen
  • Bouwmanagement Perree, Gorssel
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 1065 m2
  • Programma 9 appartementen, waarvan 3 duplex
  • Voorlopig ontwerp 01-10-2005
  • Definitief ontwerp 01-05-2006
  • Aanvang bouw 18-05-2010
  • Oplevering 01-10-2009
  • Bouwsom inclusief installaties (€) 1.544.934,71 excl btw
  • Opdrachtgever DPO, Hilversum
  • Ontwerpbureau MONK architecten
Reageer op dit artikel