Winnaars ARC20 Awards

Gare Maritime in Brussel

Michiel Riedijk | Neutelings Riedijk Architecten

ARC20 Architectuur Award 

De ARC20 Architectuur Award is gewonnen door Gare Maritime in Brussel door Neutelings Riedijk Architecten. De jury, onder leiding van Dikkie Scipio, prees de wijze waarop de architecten een prachtige overdekte stad hebben gerealiseerd.

De Nieuwe Kern in Ouder-Amstel 

Adriaan Geuze en Penne Hangelbroek – West8 

ARC20 Stedenbouw Award

West 8 ontving de ARC20 Stedenbouw Award voor De Nieuwe Kern in Ouder-Amstel. De jury, onder leiding van Marco Broekman, prees het grote vakmanschap en de enorme gedegenheid van het plan.

Felix Meritis 

Jeroen Dellensen en Jaspar Jansen – i29 

ARC20 Interieur Award

De ARC20 Interieur Award werd uitgereikt aan i29 voor het project Felix Meritis. De jury heeft grote waardering voor de bravoure waarmee i29 het interieur van het rijksmonument onder handen nam.

Furniture for Humans and Birds

Alessandra Covini, Giovanni Belotti – Studio Ossidiana 

ARC20 Meubel Award

Studio Ossidiana ontving de prijs voor de meubelserie Furniture for Humans and Birds dat zij ontworpen voor zichzelf en hun papagaai Coco. Het ontwerp maakte Studio Ossidiana in het eigen kantoor, belangrijke gebruiker is de huispapegaai van het bureau. De jury was verrast door het radicaal nieuwe benadering van een bank.

Woning JJ

Ae-Architecten 

ARC20 Detail Award

Ae-Architecten was de grote winnaar van de ARC20 Detail Award. De jury had veel waardering voor het gevoelige ontwerp van Woning JJ. Op elk knooppunt zijn briljante keuzes gemaakt, waardoor alles samenvalt in dit project.

SAWA 

Mei Architects & planners 

ARC20 Innovatie Award

De jury koos unaniem voor SAWA door Mei architects and planners als winnaar van de ARC20 Innovatie Award. Het ontwerp laat je op een nieuwe manier kijken; het is inspirerend door de toepassing van hout, een vernieuwing in de architectuur. Het levert nieuwe typologie, plattegronden en esthetiek op.

Jasper Stevens en Karel Verstraeten - FELT Architecture & Design

ARC20 Jong Talent Award

De ARC20 Jong Talent Award is gegaan naar Jasper Stevens en Karel Verstraeten (FELT architecture & design). De jury is onder de indruk van het ondernemerschap van het duo. In korte tijd hebben Stevens en Verstraeten een indrukwekkend portfolio opgebouwd.

Jo Coenen

ARC20 Oeuvre Award

De ARC20 Oeuvre Award werd toegekend aan de Nederlandse architect Jo Coenen. De jury noemt Coenen een boegbeeld voor de sector, met een grote uitstraling in de architectuur en stedenbouw en met een forse bijdrage aan het maatschappelijke, vakinhoudelijke en stedelijk debat.