Winnaars ARC19 Awards

Mundo-a in Antwerpen 

B-architecten  

ARC19 Architectuur Award 

De jury  heeft daarom Mundo-a uitgeroepen tot winnaar van de ARC19 Architectuur Award. De jury prijst wijze waarop B-architecten op deze complexe locatie een zwevend gebouw heeft gerealiseerd. Volgens de jury is Mundo-a een prachtig voorbeeld van binnenstedelijke verdichting.

Belvédère Maastricht

Palmhout Urban Landscapes en Gemeente Maastricht 

ARC19 Stedenbouw Award

De jury: 'Een plan dat lef toont en verantwoordelijkheid neemt en tegelijkertijd vol inzet op uitvoering. Een plan dat een duurzaam antwoord bevat op de stedelijke opgave en dat doet met een strategische ingreep. Een plan bovendien dat laat zien dat stedenbouw een publiek vak van lange adem is.'

Het Predikherenklooster in Mechelen

Korteknie Stuhlmacher Architecten samen met Callebaut Architecten en Bureau Bouwtechniek 

ARC19 Interieur Award

De jury oordeelt dat Predikheren op vernieuwende en inspirerende wijze weer tot leven is gebracht. Met name de restauratievisie is vernieuwend en een toevoeging aan het vakgebied.

Laminated Coffee Table

Studio Jeroen Wand  

ARC19 Meubel Award

De jury koos unaniem voor de Laminated Coffee Table door Studio Jeroen Wand als winnaar van de ARC19 Meubel Award. De jury prijst het vakmanschap dat is gebruikt bij het vervaardigen van de tafel en ook de duurzame gedachte achter het ontwerp.

Vogelobservatorium TIJ in Stellendam 

RAU en RO&AD 

ARC19 Detail Award

Vogelobservatorium TIJ in Stellendam door RAU & RO&AD geeft op zeer sprekende wijze blijk van de nieuwe manier van denken waarnaar de jury op zoek is. Het project is losjes ontworpen, met ruimte voor improvisatie en experiment.

CiWoCo 1.0 in Amsterdam

GAAGA 

ARC19 Innovatie Award

De jury spreekt van een uitstekend uitgewerkt project met een mooie constructie. Het woongebouw is volledig in participatie en CPO (Collectief Particulier Ondernemerschap) gerealiseerd. De jury had ook bijzondere waardering voor de wijze waarop de eindgebruikers (bewoners) in het project betrokken zijn.

Kantoorgebouw Schubertsingel in Den Bosch

MWPO en Houben en van Mierlo Architecten

ARC19 Development Award

'Het project is een knappe transformatie van een brutalistisch kantoorgebouw naar een aantrekkelijk woongebouw'. De jury roemt de goede samenwerking van de architect met de ontwikkelaar die bereid was te investeren in kwaliteit en uitstraling.

 

Anne Dessing 

ARC19 Jong Talent Award

De jury heeft waardering voor de analyserende houding van Dessing. Hoewel haar manier van presenteren nog fragmentarisch is, ziet de jury wel veel potentie in deze onderzoeken. In haar ontwerpen toont ze creatieve oplossingen met veel aandacht voor licht en doorzichten.

Herman Hertzberger

ARC19 Oeuvre Award

De ARC19 Oeuvre Award werd dit jaar toegekend aan de Nederlandse architect Herman Hertzberger (1932). De jury looft Hertzbergers grote betrokkenheid bij ruimte en samenleving over een periode van meer dan zes decennia. Met de toekenning neemt de jury eveneens stelling tegen de achteloosheid waarmee de laatste jaren wordt omgegaan met het werk van een van Nederlands grootste architecten.