Pierre-Alexandre Marchevet - Voorzitter

Pierre-Alexandre Marchevet is landschapsarchitect en associate van OKRA Landschapsarchitecten. Met een focus op stedenbouwkundige en landschappelijke ontwerpprojecten heeft Marchevet een integrale aanpak ontwikkeld die aspecten als poëzie en innovatie, ruimtelijke kwaliteit en site-specifieke verhalen combineert. Marchevet studeerde landschapsarchitectuur aan de Versailles School of Landscape Architecture (ENSP) en aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam, waar hij tegenwoordig ook les geeft. Voordat hij bij OKRA kwam, werkte hij bij Latitude Nord Paysagistes in Parijs en bij Karres en Brands Landscape Architects in Nederland.

Pierre-Alexandre Marchevet - Voorzitter

Tess Broekmans

Tess Broekmans is partner en stedenbouwkundige bij Urhahn, met een specialisme in binnenstedelijke transformatie. Ze werkt momenteel aan onder andere de ontwikkeling van Oostenburg in Amsterdam. Als hoogleraar Urban Design aan de TU Delft werkt Broekmans aan het versterken van het ontwerponderwijs en de wisselwerking tussen praktijk en universiteit. Daarnaast geeft ze les aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en de master sustainable urban design in Lund ( Zweden) en is ze bestuurslid bij Arcam, architectuurcentrum Amsterdam.

Tess Broekmans

Richard Koek

Richard Koek is opgeleid als stedenbouwkundige aan de TU Delft. Hij leidde tot 2008 het Haagse bureau CH & Partners, waarvoor hij aan een groot aantal projecten op het grensvlak tussen stedenbouw en landschapsarchitectuur werkte. Koek is in 2009 toegetreden tot Rijnboutt en heeft daar in 15 jaar een breed portfolio aan complexe binnenstedelijke projecten ontworpen en gerealiseerd. Sinds oktober 2023 geeft Koek als expert stedenbouw inhoudelijk leiding aan de dienst Stedenbouw & Planologie van de gemeente Den Haag.

Richard Koek

Frans Soeterbroek

Frans Soeterbroek is socioloog en verbindt als adviseur, activist en publicist de wereld van stads- en gebiedsontwikkeling met die van gemeenschapsvorming en democratisering. Hij adviseert gemeenten hoe fysieke ingrepen te verbinden met het bouwen van gemeenschappen en hoe burgers een positie kunnen worden gegeven in ontwerp- en planprocessen, alsook bij de invoering van de omgevingswet. Soeterbroek publiceert veel over deze thema’s in de vorm van blogs, artikelen en essays op zijn website.

Frans Soeterbroek

Reinoud Schaatsbergen - Secretaris

Reinoud Schaatsbergen is schrijver en redacteur. Binnen de Architect is hij vakredacteur stedenbouw, met specifiek aandacht voor gebiedsontwikkelingen, landschapsarchitectuur en de maatschappelijke impact van (stedelijke) omgevingen.

Reinoud Schaatsbergen - Secretaris