de Architect presenteert: ARC Podium

Een inspirerend evenement waar de vakgemeenschap samenkomt, we het gesprek van het jaar voeren en de felbegeerde ARC Awards uitreiken.

Elke jaar staat een ander thema centraal. Met ARC24 Podium wil de redactie een pleidooi houden voor het belang van de culturele waarde van architectuur. Hoe zorgen we ervoor dat architectuur niet alleen wordt gezien als een praktisch nut, maar ook als belangrijke culturele waarde?

Om het gesprek hierover op hoog niveau te houden, nodigen we samen met een Raad van Advies drie sprekers uit die de culturele waarde van architectuur agenderen en de Nederlandse context in perspectief zetten. Deze ARC Talks vormen het inhoudelijke zwaartepunt van de avond en zorgen voor inspiratie en nieuw elan.

Als klap op de vuurpijl reiken drie onafhankelijke jury’s de ARC Awards uit: de Architectuur Award, de Stedenbouw Award en de Interieur Award. Bij het selecteren van de nominaties en de winnaar is de culturele waarde van het project een van de criteria.

ARC24 Podium vindt plaats op 26 september in Rotterdam. Het evenement wordt speciaal georganiseerd voor alle leden van de community van de Architect, de sprekers, de genomineerden en de juryleden. Wil je er ook bij zijn? Stuur dan een project in of word lid!