Stadslab RAUM introduceert Open Call 'Living Apart Together'

Stadslab RAUM introduceert Open Call 'Living Apart Together'

Stadslab RAUM is via een Open Call op zoek naar installaties voor de publieke ruimte, die aanzetten tot sociale uitwisseling tussen mensen die elkaar niet kennen en waarbij anderhalve meter afstand wordt gewaarborgd.

Creatieve makers kunnen tot en met 1 juni 2020 een voorstel insturen. De geselecteerde plannen worden in samenwerking met RAUM gerealiseerd en zullen vanaf november 2020 tot voorjaar 2021 gratis te zien zijn op en rondom het Berlijnplein in Utrecht.

De 1,5 meter-samenleving lijkt de komende tijd nog van kracht te blijven. Wanneer het culturele stadsleven stilstaat en iedereen zoveel mogelijk thuisblijft en thuiswerkt, hebben steeds meer mensen last van sociale eenzaamheid. Dit geldt niet alleen voor Utrecht, maar ook voor diverse andere steden.

Het plan moet toegankelijk zijn voor een zeer brede doelgroep en als de installatie in verbinding staat met een virtuele omgeving, is dat een pré. Voor de uitvoer wordt professionele begeleiding aangeboden en een budget en honorarium beschikbaar gesteld.

Lees hier de volledige Open Call met meer informatie over de richtlijnen, vooronderzoek, voorwaarden, selectieprocedure en vergoedingen.