Archief jaren 2010 - 2019

Archief jaren

de Architect december 2019

de Architect december 2019

Nederland kent op dit moment een woningcrisis. Of de oplossing ligt in bouwen is de vraag. Zijn de aantallen wel het echte probleem? Meer noodzakelijk zijn andere woningen. In het laatste nummer van 2019 duikt de Architect in het thema woningbouw en toont voorbeelden van andere soorten van woonvormen.

de Architect november 2019 - ARC19 Special

de Architect november 2019 - ARC19 Special

De Architect heeft dit jaar negen ARC19 Awards uitgereikt. In deze speciale editie hebben wij de winnaars (en genomineerden) van de ARC19 Awards gebundeld

de Architect september 2019

de Architect september 2019

De september editie van de Architect is verschenen. Naast artikelen in de categorieen Architectuur, Stedenbouw en Interieur vind je ook achtergrondartikelen in het thema 'de architect als ontwikkelaar'.

de Architect juni 2019

de Architect juni 2019

Het thema van het juninummer van de Architect is Architectuur in Hout. Door grondstoffenuitputting en klimaatverandering staan biobased bouwen en circulair functioneren hoog op de agenda. Bouwen in hout komt als geroepen.

de Architect maart 2019

de Architect maart 2019

de Architect maart 2019 kent als thema het Platteland. Momenteel vinden hier grote veranderingen plaats. In het thema gaan we in op de rol die architecten en stedenbouwkundigen in dit proces spelen.

de Architect november 2018

de Architect november 2018

De Architect, editie november 2018, staat volledig in het teken van de winnaars van de ARC18 Awards. Naast de juryrapporten vind je in het nummer de bekroonde projecten. Met de ARC18 Awards wil de redactie ondernemende en innovatie ontwerpers een podium bieden en vernieuwing zichtbaar maken. De winnaars zijn:

de Architect september 2018

de Architect september 2018

Vandaag verschijnt de Architect van september 2018 met daarin Woningbouw als centraal thema. In dit nummer besteden we ruim aandacht aan de woningopgave en de rol van architecten hierbij.

de Architect juni 2018

de Architect juni 2018

de Architect, editie juni 2018, is verschenen en staat in het teken van Werkomgeving. Tegenwoordig lijkt het kantoor alom en overal aanwezig te zijn. Onze werkplekken zijn immers ook te vinden op stations, in bibliotheken en op luchthavens, of in gebouwen waar je de ruimte kunt huren die je nodig hebt, zo veel en lang je maar wilt.

de Architect maart 2018

de Architect maart 2018

de Architect, editie maart 2018, is verschenen en staat in het teken van Hospitality, een intussen niet meer weg te denken fenomeen in hotels en restaurants. Achtergrond is de toename van het (inter)nationale reizen en het uitgavenpatroon dat bijdraagt aan de vraag naar stedelijke overnachtingen. Naast de thema-artikelen vind je in het nummer nog veel meer over architectuur, interieur en techniek.

de Architect november 2017

de Architect november 2017

Het novembernummer van de Architect staat in het teken van de winnaars van de ARC17 Awards. Naast de juryrapporten lees je meer over de bekroonde projecten. Met de ARC17 Awards wil de redactie ondernemende en innovatieve ontwerpers een podium bieden en vernieuwing zichtbaar maken.

de Architect september 2017 - Geheel vernieuwde magazine de Architect is uit!

de Architect september 2017 - Geheel vernieuwde magazine de Architect is uit!

Vandaag verschijnt het geheel vernieuwde magazine van de Architect. De papieren Architect is een kwartaaluitgave geworden met een omvang die nog meer inspiratie en verdieping in de architectuur biedt. Het septembernummer staat onder andere in het teken van de circulaire economie. Hoofdredacteur Harm Tilman overhandigde Thomas Rau het eerste exemplaar.

de Architect juni 2017

de Architect juni 2017

Werkomgeving staat centraal in deze editie van de Architect. De huidige werkomgeving ontwikkelt zich razendsnel. In de toekomst krijgen we de beschikking over steeds meer gadgets. Naast technologische doorbraken dragen de demografische verschuiving, nieuwe economie en klimaatverandering hieraan bij.

de Architect mei 2017

de Architect mei 2017

Nu de vraag naar woningen in de steden sterk aantrekt, ontstaat een boeiende opgave van verdichting en transformatie. In dit nummer van de Architect besteden we aandacht aan het transformeren van bestaande stedelijke gebieden en de rol van het ontwerp daarbij.

de Architect maart 2017

de Architect maart 2017

Vandaag valt de Architect van maart 2017 bij je op de mat. Thema van dit nummer is hospitality of te wel architectuur van gastvrijheid. Dit gaat van hotels in alle soorten en maten tot clubs, warenhuizen, musea maar ook fietsverhuur. Steden als Amsterdam en Rotterdam oefenen forse aantrekkingskracht uit op grote drommen mensen afkomstig uit de rest van de wereld. Voorbeeld van een succesvolproject is het W-Hotel in Amsterdam. Hierin is te zien hoe architectuur zich tot de wereld van interieur en styling kan verhouden. Aan de buitenzijde is amper te zien wat de architecten in het interieur hebben gedaan. De ingrepen in het interieur zijn gebaseerd op een zorgvuldige studie naar de monumentale constructie. Het belangrijkste is echter dat het gebouw niet alleen een plek is waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, maar dat het tegelijkertijd een gebouw in de stad is.

de Architect februari 2017

de Architect februari 2017

Dit nummer staat in het teken van retail. Deze wereld is onderhevig aan ingrijpende veranderingen. In twee essays wordt deze opgave verder uitgediept.

de Architect - 2016 - editie december

Bekijk de projecten uit deze editie.

de Architect - 2016 - editie november

Bekijk de projecten uit deze editie.

de Architect - 2016 - editie oktober

Bekijk de projecten uit deze editie.