Samenwerken leidt tot bouw droomvilla
Foto: Sels Villabouw | Fotograaf: Katie Verkinderen – Vivec

Samenwerken leidt tot bouw droomvilla

Een nieuw jaar is gestart, een jaar waarin architecten en designers voor tal van opdrachtgevers prachtige droomvilla's en landhuizen ontwerpen. Met passie en creativiteit, en uiteindelijk gerealiseerd door absolute vakmensen. Partijen die ook het hoogste niveau nastreven. Maar waar vind je zulke samenwerkingspartners? Een luxe inspiratieplatform zoals HOOG.design biedt uitkomst.

Tijdens de persoonlijke gesprekken met de opdrachtgevers, het bekijken van de eventuele moodboards en het bezoeken van de locatie gaan de creatieve radertjes al vanzelf draaien. De stand van de zon en de omgeving worden uiteraard meegenomen in het denkproces, waarin de dromen en de leefwijze van de opdrachtgevers de leiding nemen. Houden ze van wit gestucte muren of toch liever van muren van baksteen? Van geslotenheid of openheid? Wensen ze een balkon of een overdekt terras aan de zijkant of achterzijde? Allemaal vragen waarop je samen met de opdrachtgever tot een passend antwoord komt.

Huis als een warme jas

Of het nou een statig herenhuis, een boerderijvilla, een klassiek landhuis of een moderne villa is, ook nu ga je perfectie ontwerpen. Kloppend tot in het kleinste detail, zowel van binnen als van buiten. Ultieme droomvilla’s om heerlijk bij weg te dromen en die als een warme jas voelen voor de opdrachtgevers. Een huis waarin ze vele, vele jaren met een goed gevoel wonen en leven. Een thuis om van te houden.

High-end vakspecialisten

Architecten en designers kunnen de mooiste totaalbeelden, maatwerkobjecten en details bedenken, maar de ontwerpen moeten natuurlijk wel verwezenlijkt kunnen worden. En dat vergt vakmanschap, klasse, doorzettingsvermogen en passie; zaken die de pijlers vormen onder de succesvolle bedrijven van high-end vakspecialisten, die je onder meer op het luxe inspiratieplatform HOOG.design vindt. Stuk voor stuk bedrijven die de taal van de architect spreken en voor perfectie staan. En die door samen te werken tot het mooiste resultaat komen.

Foto: Culimaat High End Kitchens
Foto: Culimaat High End Kitchens

Designkeukens als kloppend hart

Uiteraard wordt tijdens de gesprekken ook ruim aandacht besteed aan de indeling en de routing van de villa, waarbij zeker wordt gekeken naar de tuin en de omgeving. Want is het niet fijn als de bewoners vanuit een cosy zithoek met een haardpartij een mooi uitzicht hebben? En als ze fervente hobbykoks zijn en ze er van genieten om vrienden en familie te verwennen met lekkere hapjes en drankjes, is het zeer aan te raden om te kiezen voor een royale keuken. Ontwerp je dan een landelijke keuken of een high-end Design Keuken?

Sfeer en contrast

Indien de bewoners graag als gastheer fungeren, is een royaal kookeiland met barfunctie aan te raden. Terwijl de bewoners de hapjes bereiden, genieten de gasten aan de bar van een lekker drankje en natuurlijk van de gezelligheid. Elegante barstoelen met kleurrijke bekleding zorgen in veel gevallen voor een bijzonder contrast met het in designkeukens veel toegepaste natuursteen. Sfeerverhogende verlichting, bijzondere kunstwerken en een haardpartij vervolmaken vaak het sfeerbeeld in de keuken, waarin luxe apparatuur van topmerken uiteraard niet mag ontbreken.

Roomdividers

Wat je tegenwoordig in veel villa’s ziet, is dat de eetkamer en de keuken in één ruimte zijn gesitueerd, waardoor de ruimte nog meer het decor wordt van heerlijke avonden die mogen blijven duren. Toch liever een scheiding tussen beide ruimtes? Denk dan aan een fraaie roomdivider. Zo combineer je geborgenheid en behoud je het open karakter van het interieur. Wat de wensen en dromen ook zijn: creatieve vakmensen ontwerpen en realiseren met liefde en passie absolute droomvilla’s waarop de opdrachtgevers met recht trots mogen zijn.

Dit artikel is gesponsord door HOOG.design.