ARC22: Transformatie Kapel, Helmond - JYB Architecten

De kapel van het zorgcomplex Alphonsus ligt nu verborgen in het binnenhof. Dit gaat in de toekomst veranderen en krijgt de kapel weer een prominente rol in het nieuwe Dorpsplein van Mierlo-Hout! Hiervoor heeft de kapel nu al een transformatie ondergaan. De ruimte heeft een sculpturale binnenruimte gekregen waardoor er een multifunctionele werkruimte is ontstaan. Werken, ontmoeten, vergaderen en presenteren worden in een serene ruimte bij elkaar gebracht.

Toelichting JYB architecten | Beeld JYB architecten

De kapel wordt de drager van het nieuwe Dorpsplein in Mierlo-Hout. Nu is het een multifunctionele ruimte en de plek voor het projectbureau voor de ontwikkeling van het nieuwe woon- en zorgcomplex van Savant en Compaen.

transformatie Kapel, Helmond, JYB. Beeld JYB architecten
Beeld JYB architecten

Door toevoeging van een sculpturaal element met een eenduidige uitstaling geeft dit rust in de ruimtelijke sfeer van de kapel. Bekleding van het sculptuur is gemaakt met HPL-wandbekleding.

Door toepassing van HPL zowel in de wanden als de pantry is er een eenheid in kleur en materiaal welke een lange duurzaamheid kent en gemakkelijk in onderhoud wat ten goede komt voor de TCO van het gebouw.

transformatie Kapel, Helmond, JYB. Beeld JYB architecten
Beeld JYB architecten

De wens van de gebruiker is om de ruimte op een natuurlijke manier te scheiden van ruimte zonder te veel gebruik te maken van wanden en deur. Dit bevordert de zichtlijnen naar de verschillende functie in het gebouw en creëert meer ruimte voor samenwerking.

De redactie van de Architect selecteert elke dag het belangrijkste nieuws. Heb je nieuws dat misschien voor ons interessant is? Mail dan naar redactiedearchitect@vmnmedia.nl.