ARC22: Our Domain, Rotterdam - Pubblik&Vos

In opdracht van Greystar ontwierp Publikk&Vos verschillende amenities voor Our Domain, in Rotterdam Blaak. Deze bestaan uit het entreegebied met receptie, living, appartementen, studieruimtes, cinema, rooftop met uitzicht over Rotterdam als unique sellingpoint. Een direct resultaat van het smalle, hoge gebouw.

Toelichting Pubblik&Vos | Beeld Mark Kuipers voor Phenster

Our Domain is een bestaand label van Greystar waarvoor Pubblik&Vos eerder de amenities en kamers ontwierp voor 2 locaties in Amsterdam. Voor de locatie in Rotterdam grepen we hierop terug maar keken we ook naar hoe het karakter van de stad Rotterdam vertaald kon worden naar vorm.

OurDomain, Rotterdam, Pubblik&Vos. Beeld Mark Kuipers voor Phenster
Beeld Mark Kuipers voor Phenster

Tangram architecten koos voor veel rauw beton in het zicht. Dat aspect heeft Pubblik&Vos omarmd door het beton te gebruiken als achtergrond voor kunstwerken en door het te combineren met meerdere rauwe materialen zoals cortenstaal en ruw hout. Een kunstenaar van de Willem de Kooning academie, dat naast het complex ligt, levert een bijdrage voor de wanden.

De gekozen vormtaal voor het interieur komt voort uit de stad Rotterdam: raw, geometrical en no nonsence. Dit heeft Pubblik&Vos vertaald naar materialen als beton, cortenstaal, een geblokte tegelvloer en oude balken. Voor de leefbaarheid hebben we daar zachte materialen tegenover gezet; grote tapijten, noten gebeitst hout en gestoffeerd meubilair. Daarnaast is kunst en aankleding van groot belang. Op meerdere plekken herken je de geometrische vormentaal uit het concept.

OurDomain, Rotterdam, Pubblik&Vos. Beeld Mark Kuipers voor Phenster
Beeld Mark Kuipers voor Phenster

Voor deze high traffic locatie hebben we gekozen voor kwalitatief hoogwaardige afwerkingen die lang mee gaan. Pvc vloeren, wollen tapijten, maar ook oude materialen zoals bielzen.

De doelstelling was om een thuis te creëren voor een verscheidenheid aan (studerende) mensen. De gezamenlijke amenties zorgen ervoor dat de bewoners elkaar kunnen ontmoeten en dat er een community ontstaat. 24 Uurs bewaking zorgt voor een veilige woon omgeving.

De geometrische insteek die we in het concept hebben bepaald komt overal terug. In grote vromen maar ook in de handpicked details. Van het schilderij bij de balie, tot het genaaide kunstwerk, de gestapelde blokken en de losse blokjes op de wand, in zelf ontworpen kleden, in de kunst, in de geblokte tegelvloer en in geblokte pvc vloer. Ook in het lijnenspel van de wandbekleding komt het terug.

De redactie van de Architect selecteert elke dag het belangrijkste nieuws. Heb je nieuws dat misschien voor ons interessant is? Mail dan naar redactiedearchitect@vmnmedia.nl.