DucoSun Cubic Design-lamellen: zonwering met een uniek karakter

DucoSun Cubic Design-lamellen: zonwering met een uniek karakter

Duthoo is een specialist in het leveren van industriële en architecturale woodcoatings. Het bedrijf biedt binnen de sector van industriële laksystemen een totaalconcept van kleuren op maat, begeleiding bij aankoop en opstart van spuitinstallaties, productontwikkeling en 'in-house painting' aan. Om hun verdere groei te garanderen, is Duthoo vandaag gevestigd in een nieuw bedrijfsgebouw in Zwevegem (BE). Dankzij de strakke aluminium DucoSun Cubic Design-lamellen kreeg het kantoorgebouw een uniek karakter.

Het architecturaal zonweringssysteem wordt gekenmerkt door design, eigentijdse uitstraling en duurzaamheid. De structurele zonwering kan ondanks zijn slanke vorm zeer hoge overspanningen aan. Optioneel kunnen er LED-strips geïntegreerd worden in het aluminium profiel, wat voor extra dynamiek zorgt. Een combinatie van lamellen met verschillende dieptes (300/500/600 mm) is daarbij mogelijk. Dankzij de DucoSun Cubic Design-lamellen worden gevels regelrechte eyecatchers. Kijk bijvoorbeeld maar naar het kantoorgebouw van Duthoo.

Architecturale lamellen als fraaie eyecatchers

Maximaal zonlicht, minimale hitte

De bijzondere oppervlaktestructuur van de lamel geeft de zonwering een unieke touch. De buitenzonwering zorgt voor een optimaal evenwicht: een maximum aan zonlicht en een minimum aan hitte. De lamellen kunnen bevestigd worden via zijplaten op de kopse kant of via verborgen bevestiging in de achterzijde. In de toekomst wordt ook een beweegbare opstelling mogelijk met zonwering die tot 360° draaibaar is, zodat je de zonwering altijd kan afstemmen op de behoeften van het moment. Het systeem kan op elke gewenste lengte geproduceerd worden. De maximale lengte van de lamel hangt af van project specifieke parameters, maar 6 meter is geen uitzondering.

Bij de ontwikkeling van de DucoSun Cubic Design besteedde DUCO veel aandacht aan design, personalisatie en afwerkingskwaliteit. De gevel-elementen kunnen naar eigen smaak vormgegeven worden. Ze laten zich zowel horizontaal als verticaal in de meest uiteenlopende situaties inpassen. Zo creëren de lamellen een unieke, stijlvolle, elegante en eigentijdse look. En dat voor elk gebouw.

Dit artikel is gesponsord door Duco.