Dag van de Architectuur trapt af met landelijke Dag van de Jonge Ontwerper

Dag van de Architectuur trapt af met landelijke Dag van de Jonge Ontwerper

De landelijke ontwerpmanifestatie 'Dag van de Jonge Ontwerper' op 18 juni is het landelijke startschot van de Dag van de Architectuur die dit jaar valt in het weekend van 19 op 20 juni.In dit weekend worden door het hele land activiteiten georganiseerd op het gebied van architectuur onder het thema 'Architectuur/Klimaat.

Op vrijdag 18 juni wordt het thema geïntroduceerd door Floris Alkemade (Rijksbouwmeester en ambassadeur van de stichting Coördinatie Lokale Architectuurinitiatieven).

Na zijn lezing, en een plenair panelgesprek met Wouter Veldhuis (CRA/Must), Merel Pit (hoofdredacteur de Architect) en Barbara Luns (AiR) onder leiding van Indira van ’t Klooster (Arcam), buigen tientallen jonge ontwerpers, verspreid over architectuurcentra in het hele land, zich over concrete casussen aangedragen door opdrachtgevers, woningcorporaties en ontwikkelaars.

Doel van de Dag van de Jonge Ontwerper is om jonge ontwerpers in contact te brengen met opdrachtgevers rondom actuele ruimtelijke thema’s.

Programma 18 juni 2021
10.00 – 10.45 - Online lezing Floris Alkemade vanuit Pakhuis de Zwijger Amsterdam*
10.45 - 11.30 - Online panelgesprek vanuit Pakhuis de Zwijger Amsterdam*
12.00 – 17.00 - Workshops verdeeld over architectuurcentra met opdrachtgevers
*Het publieke programma vindt plaats tussen 10.00 en 11.30 uur en is door iedereen online live te volgen en na afloop terug te kijken.

De betreffende Architectuurcentra waar de Dag van de Jonge Ontwerper zal plaatsvinden zijn: ABC Architectuurcentrum Haarlem, Arcam Amsterdam, Architectuurcentrum AORTA Utrecht, Architectuurpunt Drenthe, Schunck Architectuurcentrum Heerlen, Dudok Architectuurcentrum Hilversum, FASadE - Amersfoort en Rondeel DeventerRondeel - Deventer

De jonge ontwerpersdag wordt georganiseerd door Arcam samen met het Professional Experience Programme (PEP), het College van Rijksadviseurs en de Architect.

de Architect organiseert eveneens de ARC21 Jong Talent Award

Sinds 2007 werkt Astrid de Wilde als (web)redacteur op de redactie van de Architect.
Naast het schrijven van het dagelijks (architectuur)nieuws, artikelen en een incidentele blog op de Architect.nl maakt zij ook de Whitepapers en is zij betrokken bij de printedities van de Architect.
Hiervoor was zij werkzaam bij onder andere Detail in Architectuur en Architectuur & BOUWEN.