Korfker en De Velde gaan samen verder als KHV Architecten

Korfker Architecten uit Emmeloord en De Velde Architecten uit Kampen gaan samen verder als KHV Architecten. De bureaus werken al zo’n vier jaar intensief samen en deze fusie is dan ook een logische vervolgstap.
Vennoten KHV Architecten en team KHV Architecten voor recent opgeleverd horecapaviljoen in het centrum van Emmeloord (foto: Victor van der Griendt)

In 2014 raakten Gerben ter Horst en Harm Korfker van Korfker Architecten voor het eerst in gesprek met Henk de Velde. Het was in die tijd nog volop crisis in de architectuur. De komst van een medewerker van De Velde naar Korfker vormde een natuurlijk aanleiding om na te denken over samenwerking.

De Velde heeft als bureau een mooie geschiedenis en realiseerde in zijn ruim 30 jarig bestaan zeer uiteenlopende projecten. Van de transformatie van erfgoed tot moderne nieuwbouw. De focus ligt op het realiseren van zorgvuldig afgewogen architectuur, geplaatst in stedenbouwkundige, landschappelijke of historische context.

‘De breedte van ons portfolio maakt ons crisisbestendig en houdt het werk continu uitdagend’’

Gerben ter Horst

Korfker Architecten was van oudsher gespecialiseerd in particuliere woningbouw en retail. Sinds het bureau in 2011 verder ging onder de leiding van Gerben ter Horst en Harm Korfker is het portfolio enorm gegroeid in de breedte en daarmee het bureau in omvang. Het team is 23 man/vrouw sterk en combineert architectuur, interieurarchitectuur met een degelijke bouwtechniek van initiatief tot en met oplevering. Kenmerkend is de enorme diversiteit aan werken. Een specialisme dat er uitspringt is de renovatie van gemeentehuizen. Zo werd recent het gemeentehuis van Putten helemaal vernieuwd en wordt momenteel gewerkt aan het gemeentehuis en theater van Ermelo.

‘De fusie biedt mij een structuur waarin ik me meer kan focussen op het ontwerpen’

Henk de Velde

In de voorbije jaren is uitgebreid gesproken over de kansen die een samengaan zouden bieden. Voor De Velde biedt de fusie aansluiting bij een solide bureau dat de continuïteit van zijn werk kan waarborgen. ‘Door samen te gaan geef ik ook richting mijn opdrachtgevers een helder signaal; het werk is in goede handen en ik heb een heel team achter me staan’, aldus De Velde.

Het nieuwe fusiebureau gaat KHV Architecten heten. Een afkorting van Korfker, Ter Horst en De Velde, de namen van de eigenaren. Hiermee wordt echter ook een stap gezet naar een meer generieke naam.

Lees ook: