Minitopia start inschrijving voor 100 compacte droomwoningen Buurtschap te Veld Eindhoven
Het Stropaleis door John van Hamond

Minitopia start inschrijving voor 100 compacte droomwoningen Buurtschap te Veld Eindhoven

Binnen het nieuwe woongebied Buurtschap te Veld in Eindhoven is ruimte voor 100 eigenzinnige woonvormen met een footprint van max 50 m2. Hoe deze eruit zien mag je hier zelf bepalen. Toekomstige bewoners kunnen hun woning volledig zelf ontwerpen en bouwen. Ze kunnen een kant- en klare woning plaatsen, zoals een Tiny House. Het is ook mogelijk om de woning zelf te ontwerpen en deze te laten bouwen. De deadline voor het insturen van het woonidee is 1 juni 2021.

Minitopia is voor Buurtschap te Veld op zoek naar eigenzinnige zelfbouwers, Tiny House lovers en duurzame innovators die liefst wonen in een huis gemaakt van natuurlijke of hergebruikte materialen en oog hebben voor inventieve toepassingen die bijdragen aan een kleine footprint. Minitopia zoekt mensen die zorg willen dragen voor hun groene woonomgeving en buurtgenoten graag een handje helpen als dat nodig is.

Buurtschap te Veld

In Buurtschap te Veld komen in totaal 670 woningen die in kleine groepjes verspreid in het landschap staan. Ze zijn betaalbaar, duurzaam en innovatief. In Eindhoven is een grote vraag naar betaalbare woningen. Daarom zijn Woonbedrijf, ’thuis en de gemeente Eindhoven dit project gestart. Achter de doe-het-zelf woningen op Buurtschap te Veld zit Minitopia, een initiatief dat op onbenutte locaties nieuwe woongebieden realiseert waar de bewoners de regie in handen krijgen bij het bouwen of plaatsen van hun woning en inrichten van hun woonomgeving.

De deadline voor het insturen van het woonidee is 1 juni 2021. Dat kan via www.minitopia.eu/buurtschapteveld

Lees ook:

Astrid de Wilde

Astrid de Wilde

Sinds 2007 werkt Astrid de Wilde als (web)redacteur op de redactie van de Architect.
Naast het schrijven van het dagelijks (architectuur)nieuws, artikelen en een incidentele blog op de Architect.nl maakt zij ook de Whitepapers en is zij betrokken bij de printedities van de Architect.
Hiervoor was zij werkzaam bij onder andere Detail in Architectuur en Architectuur & BOUWEN.