Minitopia start inschrijving voor 100 compacte droomwoningen Buurtschap te Veld Eindhoven
Het Stropaleis door John van Hamond

Minitopia start inschrijving voor 100 compacte droomwoningen Buurtschap te Veld Eindhoven

Binnen het nieuwe woongebied Buurtschap te Veld in Eindhoven is ruimte voor 100 eigenzinnige woonvormen met een footprint van max 50 m2. Hoe deze eruit zien mag je hier zelf bepalen. Toekomstige bewoners kunnen hun woning volledig zelf ontwerpen en bouwen. Ze kunnen een kant- en klare woning plaatsen, zoals een Tiny House. Het is ook mogelijk om de woning zelf te ontwerpen en deze te laten bouwen. De deadline voor het insturen van het woonidee is 1 juni 2021.

Minitopia is voor Buurtschap te Veld op zoek naar eigenzinnige zelfbouwers, Tiny House lovers en duurzame innovators die liefst wonen in een huis gemaakt van natuurlijke of hergebruikte materialen en oog hebben voor inventieve toepassingen die bijdragen aan een kleine footprint. Minitopia zoekt mensen die zorg willen dragen voor hun groene woonomgeving en buurtgenoten graag een handje helpen als dat nodig is.

Buurtschap te Veld

In Buurtschap te Veld komen in totaal 670 woningen die in kleine groepjes verspreid in het landschap staan. Ze zijn betaalbaar, duurzaam en innovatief. In Eindhoven is een grote vraag naar betaalbare woningen. Daarom zijn Woonbedrijf, ’thuis en de gemeente Eindhoven dit project gestart.  Achter de doe-het-zelf woningen op Buurtschap te Veld zit Minitopia, een initiatief dat op onbenutte locaties nieuwe woongebieden realiseert waar de bewoners de regie in handen krijgen bij het bouwen of plaatsen van hun woning en inrichten van hun woonomgeving.

De deadline voor het insturen van het woonidee is 1 juni 2021. Dat kan via www.minitopia.eu/buurtschapteveld

Lees ook:

Sinds 2007 werkt Astrid de Wilde als (web)redacteur op de redactie van de Architect.
Naast het schrijven van het dagelijks (architectuur)nieuws, artikelen en een incidentele blog op de Architect.nl maakt zij ook de Whitepapers en is zij betrokken bij de printedities van de Architect.
Hiervoor was zij werkzaam bij onder andere Detail in Architectuur en Architectuur & BOUWEN.

Woongebouw De Rijp aan de Rijpstraat in Breda, door DAT (De Architectenwerkgroep Tilburg was de winnnaar in 2023. Beeld Michel Kievits

Inschrijving voor BLAStprijs 2024 open. Thema: inbreidingen

Ook dit jaar kun je je weer inschrijven voor de BLAStprijs, de Bredase prijs voor landschap, architectuur en stedenbouw. De uitschrijvers willen met de jaarlijkse prijs de ontwikkeling van de ruimtelijke kwaliteit in Breda stimuleren. De editie van 2024 staat in het teken van inbreidingen - binnenstedelijke herontwikkeling. De deadline is maandag 23 september.

Celsius. Beeld Erik Zonneveld

Herontwikkeling Woensel-West: van architectonisch trucje tot succesvolle identiteitsmetamorfose

Onder de nieuwe naam Plan Celsius is de wijk Woensel-West in Eindhoven op kleurrijke wijze herontwikkeld. Dat was nodig, want de wijk stond in het verleden bekend als 'een van de slechtste van Nederland'. Tarra Architectuur & Stedenbouw en BURO LUBBERS realiseerden een identiteitsmetamorfose die zo succesvol is dat de wijk inmiddels wordt genoemd in lokale toeristenfolders.

Beeld De Zwarte Hond

De Zwarte Hond geselecteerd voor Gebiedsvisie Dwarskade Nootdorp

Het transformatiegebied Dwarskade in Nootdorp zal de komende jaren veranderen van een kassencomplex naar een groene woonwijk. In opdracht van en in samenwerking met de gemeente Pijnacker-Nootdorp werkt De Zwarte Hond aan het opstellen van de gebiedsvisie en het verkavelingsplan.

Beeld Jeroen Musch

Van 'louter functioneel' naar een mooi gemaakte stad

Al wekenlang loop ik met de vraag rond of stedenbouwkundige plannen wezenlijk zijn veranderd in het afgelopen decennium. Na Robbert-Jan van der Veen en Anne Seghers doet nu ook Rients Dijkstra een duit in het zakje. Allen antwoorden ze volmondig 'nee' op de vraag, al plaatsen ze wel vraagtekens bij de processen rondom die plannen. Dáár zit het pijnpunt, benadrukt Dijkstra.