Wikkelboats openen in de Rijnhaven van Rotterdam

Groen licht voor Floating Rotterdam, een drijvend tijdelijk initiatief in de Rijnhaven, achter de Kop van Zuid. Eerste onderdeel in het initiatief van Sander Waterval zijn vier Wikkelboats. Deze duurzame drijvende ‘tiny houses’ bieden overdag ruimte aan ondernemers en zijn ’s nachts beschikbaar voor iedereen die op een bijzondere locatie wil overnachten.

Aan een 36 meter lange steiger worden de vier grotendeels zelfvoorzienende Wikkelboats aangemeerd. De bovenzijde is gemaakt van 24 lagen gerecycled golfkarton. Ze zijn slim ingericht zodat ze multifunctioneel gebruikt kunnen worden; overdag als vergader- of loungeplek en ’s avonds kan er met 6-8 personen per boot worden overnacht. Ermee varen kan niet, daarvoor zijn de ’boats’ in de Rijnhaven niet ontworpen.

Wikkelboat

Initiatiefnemer is Sander Waterval, oprichter en mede-eigenaar van jachthaven The Red Apple Marina in Rotterdam-centrum. Hij is de bedenker van de Wikkelboats. Dit zijn duurzaam gefabriceerde tiny houseboten welke multifunctioneel ingezet kunnen worden als pop-up store, vergaderruimte, woonkamer of overnachtingsplek. Twee daarvan liggen al in The Red Apple Marina.

Per 1 juli openen de eerste Wikkelboats hun deuren. Vanaf vandaag zijn ze te boeken via www.wikkelboat.nl

Lees ook:

Beeld Boje Ploeg