Wikkelboats openen in de Rijnhaven van Rotterdam

Wikkelboats openen in de Rijnhaven van Rotterdam

Groen licht voor Floating Rotterdam, een drijvend tijdelijk initiatief in de Rijnhaven, achter de Kop van Zuid. Eerste onderdeel in het initiatief van Sander Waterval zijn vier Wikkelboats. Deze duurzame drijvende 'tiny houses' bieden overdag ruimte aan ondernemers en zijn 's nachts beschikbaar voor iedereen die op een bijzondere locatie wil overnachten.

Aan een 36 meter lange steiger worden de vier grotendeels zelfvoorzienende Wikkelboats aangemeerd. De bovenzijde is gemaakt van 24 lagen gerecycled golfkarton. Ze zijn slim ingericht zodat ze multifunctioneel gebruikt kunnen worden; overdag als vergader- of loungeplek en ’s avonds kan er met 6-8 personen per boot worden overnacht. Ermee varen kan niet, daarvoor zijn de ’boats’ in de Rijnhaven niet ontworpen.

Wikkelboat

Initiatiefnemer is Sander Waterval, oprichter en mede-eigenaar van jachthaven The Red Apple Marina in Rotterdam-centrum. Hij is de bedenker van de Wikkelboats. Dit zijn duurzaam gefabriceerde tiny houseboten welke multifunctioneel ingezet kunnen worden als pop-up store, vergaderruimte, woonkamer of overnachtingsplek. Twee daarvan liggen al in The Red Apple Marina.

Per 1 juli openen de eerste Wikkelboats hun deuren. Vanaf vandaag zijn ze te boeken via www.wikkelboat.nl

Lees ook:

Sinds 2007 werkt Astrid de Wilde als (web)redacteur op de redactie van de Architect.
Naast het schrijven van het dagelijks (architectuur)nieuws, artikelen en een incidentele blog op de Architect.nl maakt zij ook de Whitepapers en is zij betrokken bij de printedities van de Architect.
Hiervoor was zij werkzaam bij onder andere Detail in Architectuur en Architectuur & BOUWEN.

Impressie Teambureau Feijenoord. Beeld EGM architecten

EGM ontwerpt renovatie en nieuwbouw politiebureau Rotterdam-Zuid

Dordrechts bureau EGM architecten presenteert zijn ontwerp voor de renovatie en nieuwbouw van politiebureau Feijenoord in Rotterdam-Zuid. Het originele pand uit 1936 moet naast een werkplek voor de agenten ook een laagdrempelige plek worden voor wijkbewoners waar zij terecht kunnen met vragen of problemen.

Beeld Shutterstock

Positief advies aan Nieuwe Instituut voor subsidie Culturele Basisinfrastructuur (BIS) 2025-2028

Nieuwe Instituut heeft van de Raad voor Cultuur en positief advies gekregen voor de toekenning van een subsidie uit de Culturele basisinfrastructuur BIS voor de periode 2025-2028 als 'ondersteunende instelling'. Het advies onderstreept de belangrijke rol die het instituut speelt bij het bevorderen van de culturele, maatschappelijke en economische meerwaarde van de Nederlandse ontwerpsector in binnen- en buitenland.

Beeld Studio Hans Wilschut

Pakhuis Santos, Rotterdam - Renner Hainke Wirth Zirn Architekten en WDJARCHITECTEN

In opdracht van het Duitse Stilwerk hebben Renner Hainke Wirth Zirn Architekten uit Hamburg en WDJARCHITECTEN uit Rotterdam gezamenlijk het al jaren leegstaande pakhuis Santos op Katendrecht in Rotterdam getransformeerd. De transformatie bestaat uit twee fases, waarvan de eerste fase de realisatie betreft van de eerste vestiging van het Stil design-warenhuis in Nederland. In de tweede fase vestigt zich eind 2025 het Nederlands Foto Museum op de locatie.

Beeld Jannes Linders

Parkrand Oost, Rotterdam - Steenhuis Bukman Architecten

In de nieuwe Rotterdamse wijk Zestienhoven ligt het project Parkrand Oost; een bouwplan met 23 woonhuizen. Het is onderdeel van de woonbuurt Bovenbeek en vormt de beëindiging van deze buurt aan het Westerdijkpark; een groen park, bovenop de ondergrondse HSL.