Vraag naar dakkapellen in de lift in coronatijd

Op de hypotheekmarkt is al sinds het begin van de coronacrisis sprake van een stijgende lijn. Dat komt volgens het Hypotheken Data Netwerk onder meer doordat veel consumenten dit jaar een tweede hypotheek aanvragen om hun woning te verbouwen.

Unilin Insulation introduceert nieuwe generatie ruwbouw dakkapellen

Tijdens de lockdown zaten veel mensen thuis en hadden daardoor alle tijd voor het plannen van een verbouwing. Niet alleen de tuin en werkkamer werden door veel huishoudens aangepakt. Ook werd er geïnvesteerd in bijvoorbeeld het plaatsen van een dakkapel. Was de rommel en overlast tijdens plaatsing voorheen het grootste obstakel om aan zo’n renovatietraject te beginnen, dit kan tegenwoordig tot een minimum worden beperkt.

10 minuten

Unilin Insulation heeft hiervoor een dakkapel geïntroduceerd die in zes stappen in een kleine tien minuten kan worden geconfigureerd. De ruwbouw dakkapel word op maat geleverd met geïsoleerde zijwangen en dak op maat. Dit type is geschikt voor rechte en getoogde daken. Wanneer een dak geïsoleerd wordt met de dakelementen van Unilin zijn deze eenvoudig uit te breiden met de ruwbouw dakkapellen. Ook kunnen de dakkapellen geplaatst worden tijdens een renovatie.

Doordat het een halffabricaat is, is de productietijd substantieel korter. Bij plaatsing komt er geen zaag aan te pas. De drie elementen – twee zijwangen en het dak – zijn makkelijk te verplaatsen en het vastschroeven van de wanden is ook eenvoudig. Het afwerken van de dakkapel met kozijnen, het dak en gevelbekleding kan voor plaatsing op de grond, maar ook naderhand op het dak. Unilin levert de ruwbouw, de klant kiest en regelt vervolgens zelf de afwerking. De dakkapel kan afgewerkt worden met alle bekende soorten wandbekleding en dakbedekking.

Duurzaamheid

De Unilin dakkapel biedt een ruime keuze in RC-waarden, deze lopen van 3,5 tot 6. Hiermee past het plaatsen van een dakkapel prima bij het isoleren van het dak. Het dak en de zijwanden van de ruwbouw dakkapel bestaan uit twee lagen 12 millimeter multiplex met daartussen isolatie van PIR-hardschuim. Met PIR als isolatiemateriaal wordt een RC van 4,5 (zijwanden) en 6,0 (dak) behaald. Bij het traditioneel isoleren met wol is nooit zeker of de ideale isolatiewaarde wordt behaald.

Slank

Groot voordeel van PIR is daarnaast dat het niet veel ruimte inneemt. De ruwbouw dakkapel van Unilin is dan ook relatief smal en oogt ook met bekleding als een slanke dakkapel. Het dak en de kopse kanten van de zijwangen zijn bekleed met een randhout van 24 millimeter dikte. De dakkapel is verkrijgbaar in verschillende maten met een maximum van 5 meter. Een ideale en eenvoudige manier om extra leefruimte te creëren op zolder.

Naast de vergroting van het leefoppervlak is de belangrijkste reden om een dakkapel te plaatsen dat er meer ruimte en licht aan het huis wordt toegevoegd. Ook die extra lichtinval levert energiebesparing op. Door het extra licht hoeven de lampen minder vaak aan.

Reken- en tekentool
Speciaal voor deze dakkapel ontwikkelde Unilin Insulation een reken- en tekentool, de 3D Ruwbouw Dakkapel configurator. Hierin is direct de prijs zien van verschillende varianten. Deze wordt berekend op basis van breedte, hoogte en dakhelling. Het is altijd mogelijk om tijdens het proces terug te gaan naar een eerdere stap om het model aan te passen. Als de dakkapel is zoals gewenst, is hiervoor een offerte aan te vragen. Vervolgens kunnen klanten zelf een dealer selecteren. Unilin Insulation produceert de elementen op maat en levert ze af op elke gewenst moment.

Dit artikel is gesponsord door Unilin Insulation.