Gemeentehuis Kontich (B) door plusoffice architects. Beeld door Dennis de Smet

Gemeentehuis Kontich (B) door plusoffice architects

Door Marieke Giele - In Kontich (België) is het bestaande stadhuis door plusoffice architects gerenoveerd. Op het dak van het gebouw is een modern volume met de nieuwe raadzaal toegevoegd. Door de semi-transparante gevel vormt het een opvallende verschijning boven het stadsplein.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Gemeente Kontich

  • Ontwerpbureau

    plusoffice architects

  • Projectarchitect(en)

    Nathan Ooms, Ward Verbakel

  • Medewerkers

    Jordy Van Osselaer, Miguel Steel Lebre, Rémi van Durme, Birgitt Use, Alvaro Monfort, Dorien Pelst

  • Oplevering

    02-2019

  • Programma

    Administratief Centrum gemeente Kontich met gemeentelijke diensten, OCWM, politie antenne, huis van het kind, woonweb, etc...

  • Plaats

    Kontich

  • Adviseur constructie

    Util struktuurstudies

  • Adviseur installaties

    RCR

  • Adviseur akoestiek

    D2S international

  • Aannemer

    THV ACH, Bergensesteenweg 1203, 1070 Anderlecht, België

  • Bruto vloeroppervlakte (m2)

    5.250

  • Bruto inhoud (m3)

    18350

  • Voorlopig ontwerp

    10-2015

  • Definitief ontwerp

    10-2016

  • Aanvang bouw

    04-2017

  • Bouwsom inclusief installaties (€)

    4.057.630