DDW gaat door maar in aangepast vorm
Overtreders W & bureau SLA maakten het ontwerp voor het People’s Pavilion tijdens de DDW in 2017. Het project won daarmee de ARC18 Innovatie Award

DDW gaat door maar in aangepast vorm

De Dutch Design Week (17-25 oktober) in Eindhoven gaat dit jaar wel door maar in een aangepaste vorm. Het festival, zo schrijft de organisatie op de website, wordt een combinatie van een fysiek en online festival, waarbij relevante matchmaking voor de ontwerpers centraal staat. In de vorm van vooraf geplande 'studio visits' zijn ontwerpers door beperkt publiek te bezoeken, daarnaast zal het grote publieksevenement online plaatsvinden.

Voor de fysieke variant van DDW20 ligt de aandacht op een bottom-up ‘studio expo-model’, gericht op relevante ontmoetingen tussen de deelnemende ontwerpers en professionele bezoekers. Dit betekent dat deelnemers zich vanaf 15 juni kunnen aanmelden. Na goedkeuring kunnen zij in oktober de deuren van hun eigen studio openen of participeren op een andere beschikbare locatie, enkel voor bezoek op afspraak.

Naast de bovengenoemde studio expo’s worden alle deelnemers dit jaar ook met een virtuele deelname zichtbaar op een sterk verbeterd digitaal DDW platform. Hiermee wordt ruimte geboden aan ontwerpers en partners die niet fysiek in Eindhoven kunnen deelnemen.

DDW werkt op dit moment aan online formats waaronder virtuele DDW Talks, verschillende livestreams, video's en meer.

Meer informatie>>

Lees ook: