Werkplekconcept 6 Feet Office als oplossing voor kantoorinrichting
6 Feet Office, Cushman & Wakefield hoofdkantoor Gustav Mahlerlaan Amsterdam (testopstelling)

Werkplekconcept 6 Feet Office als oplossing voor kantoorinrichting

Vastgoedadviseur Cushman & Wakefield lanceert vandaag wereldwijd het 6 Feet Office-concept met een testopstelling op het hoofdkantoor in Amsterdam.

Het werkplekconcept is ontwikkeld rondom de anderhalve-meter-economie waarin de wereld is beland als gevolg van de COVID-19-uitbraak. 6 Feet Office maakt het voor kantoorhoudende organisaties mogelijk om na afloop van (gedeeltelijke) lock downs, de werkplekken in hun kantoren snel, veilig en binnen de vooralsnog aanhoudende social distance-maatstaf van anderhalve meter, weer in gebruik te nemen.

De 6 Feet Office bestaat uit zes complementaire elementen:

Het concept is ontwikkeld door de Total Workplace-strategen van de vastgoedadviseur met de ambitie wereldwijd bij te dragen aan veilige kantooromgevingen in het huidige en post corona-tijdperk. Hoewel de technologie heeft bewezen het thuiswerken snel en efficiënt te kunnen ondersteunen, hebben organisaties ook ervaren dat er een fundamentele behoefte is onder medewerkers om elkaar te ontmoeten en ook fysiek samen te werken om gezamenlijk ambities te realiseren. Dit naast een aantal complicerende factoren die thuiswerken met zich brengt zoals het vaak ontbreken van gezonde werkplekken en de combinatie met het thuismanagement.

Bekijk de video over het concept>>

Op dit moment bevindt het werkplekconcept zich in een testfase in het kantoor van Cushman & Wakefield in Amsterdam en wordt het samen met gezondheids- en veiligheidsexperts, kantoorgebruikers, tech-bedrijven en specialisten in facility services verder ontwikkeld en geoptimaliseerd. De organisatie roept bedrijven op mee te denken en samen te werken om dit project verder te ontwikkelen om zo optimaal voorbereid terug te kunnen keren naar kantoor en veilig en gezond te kunnen werken in de anderhalve-meter-economie.

Astrid de Wilde

Astrid de Wilde

Sinds 2007 werkt Astrid de Wilde als (web)redacteur op de redactie van de Architect.
Naast het schrijven van het dagelijks (architectuur)nieuws, artikelen en een incidentele blog op de Architect.nl maakt zij ook de Whitepapers en is zij betrokken bij de printedities van de Architect.
Hiervoor was zij werkzaam bij onder andere Detail in Architectuur en Architectuur & BOUWEN.