Uitzonderlijke tijden: business as unusual

Door Harm Tilman - Hoe gaat het werk verder nu in verband met de verspreiding van het coronavirus publieke instellingen zijn gesloten en bedrijven bijeenkomsten en afspraken minimaliseren? De redactie zet de berichtgeving over de coronacrisis open.
Delen:
Beeld Shutterstock

Het zijn uitzonderlijke tijden. De zorgen over de maatregelen met betrekking tot de verspreiding van het Coronavirus hebben geleid tot de annulering van vrijwel alle openbare manifestaties. Lezingen gaan niet door, tentoonstellingen worden geopend en direct weer gesloten, voorlopig voor drie weken, maar wie weet voor hoe lang.

Bij veel bedrijven worden besprekingen tot een minimum teruggebracht, werken mensen zo veel mogelijk thuis, gaan reizen niet door en verlopen afspraken via Skype, FaceTime, Teams en wat diens niet meer zij.

Tegelijkertijd lopen projecten door en is het ‘business as usual’, of eigenlijk ‘unusual’, want de projecten verlopen voor een deel via nieuwe kanalen, wat op zijn minst even wennen is, maar ook een nieuwe dynamiek kan opleveren.

Beste allemaal

We realiseren ons dat dit een extreem moeilijke tijd is. We wensen iedereen veiligheid en een goede gezondheid toe. Uiteraard houden we de ontwikkelingen rondom de verspreiding van het corona virus nauwkeurig in de gaten en volgen we alle adviezen op de voet.

Zelf hebben we onze  werkzaamheden hierop aangepast en hebben we besloten thuis te gaan werken. Maar we willen jullie juist in deze tijden blijven informeren over alles wat er speelt. Gezien het maatschappelijke belang, zetten we vanaf vandaag alle nieuws artikelen en blogs over dit onderwerp open.

Benieuwd

Dit is een tijd die zich nauwelijks laat vergelijken met andere. Ik ben oud genoeg om nog de autoloze zondagen te hebben meegemaakt, of de aswolk boven IJsland, maar dit is toch helemaal anders. Ook weet ik dat ontwerpers creatief, vindingrijk en gelukkig ook eigengereid zijn. Wat is jullie antwoord op deze crisis?

Ik ben benieuwd en hoop dat je het ons wilt laten weten. Dat kan op alle mogelijke manieren, via de mail, een tweet of hieronder.

Uitzonderlijke tijden

Het zijn uitzonderlijke tijden. Of het het einde van een wereld is zoals we die tot nu toe kennen, durf ik niet te zeggen. Misschien zal het de start van iets nieuws zijn.

Ik ben benieuwd wat jullie vinden.