GEANNULEERD - Symposium Meerstemmige Steden
Beeld Dora Lionstone

GEANNULEERD - Symposium Meerstemmige Steden

Het symposium 'Meerstemmige steden' in het Het Nieuwe Instituut op 26 maart is geannuleerd. In het symposium zou worden gekeken naar de toekomst van de stad en de noodzaak om fundamenteel anders over de waarden achter stadsontwikkeling te denken.

In 2021 moeten alle steden in Nederland een nieuwe omgevingsvisie hebben ontwikkeld: de lokale vertaling van de nieuwe omgevingswet die aanzienlijk minder regels kent dan vroeger. Hierbij moet rekening gehouden worden met vraagstukken als energietransitie, circulaire economie, ecologie en sociale ongelijkheid. De complexiteit van deze opgaven vraagt om een integrale en inclusieve benadering van de stad. Een benadering die meer door onderliggende waarden, dan door regels zal worden bepaald.

Op 26 maart wordt vanuit actueel en historisch perspectief op de toekomst van de stad gereflecteerd en op de noodzaak om op een fundamenteel andere manier over de waarden achter stadsontwikkeling te denken, in respons op de ecologische- en klimaatcrisis. Tijdens het symposium zijn er inspirerende en inzichtgevende lezingen, hands-on workshops en good practices.

Meerstemmige Steden is een symposium voor stedenbouwers, planologen, architecten, onderzoekers, kunstenaars, strategen en adviseurs die werken aan de omgevingsvisie van hun stad of gemeente.

De inhoud van het programma Meerstemmige steden zal later in de programmering Values for Survival rondom de Architectuurbiennale van Venetië terugkeren en gedeeltelijk beschikbaar worden gesteld in het online dossier: https://biennale2020.hetnieuweinstituut.nl.