foto Hugo Thomassen

ARC19: Woonhuis W+R Eindhoven - Dreessen Willemse Architecten

De oorspronkelijke, karakteristieke tussenwoning uit 1957 kende een traditionele doorzon-indeling, die typisch is voor de Nederlandse (na-oorlogse) woningbouw. De bewoners, beiden architect, ontwierpen een relatief kleine aanbouw met groot ruimtelijk resultaat. Hiertoe werd de achtergevel over de gehele breedte open gebroken, maar ook intern werd de woonruimte geopend. Het project toont het potentieel van het Nederlandse rijtjeshuis.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Rob Willemse, Fabianne Riolo, Eindhoven

  • Ontwerpbureau

    Dreessen Willemse Architecten, Heerlen

  • Projectarchitect(en)

    Rob Willemse, i.s.m. Fabianne Riolo

  • Samenwerkende architect

    Fabianne Riolo, Eindhoven

  • Oplevering

    september 2018

  • Programma

    Woonruimte

  • Plaats

    Eindhoven

  • Adviseur constructie

    Bouwtechnisch Adviesburo Ad Wouters

  • Aannemer

    Akki Bouwteam Boxtel, Inceman Interieur Kerkrade

  • Interieurarchitect

    Dreessen Willemse Architecten (Rob Willemse i.s.m. Fabianne Riolo)

  • Bruto vloeroppervlakte (m2)

    60 (alleen begane grond)

  • Voorlopig ontwerp

    april-juni 2017

  • Definitief ontwerp

    juli-september 2017

  • Aanvang bouw

    februari 2018