Lounge in de rondgang. Foto: Marjolein Blom

ARC18: Aula in het Kröller-Müller Museum - Merk X

Transformatie van de aula in de Van de Veldevleugel van het Kröller-Müller Museum.

toelichting door Merk X

De kleine aula ligt niet op de museale route: het is een bestemmingsplek. Het project betreft de transformatie van deze witte, harde ruimte naar een lounge en ontvangst ruimte voor lezingen en introducties van tentoonstellingen. De oorspronkelijke details in de architectuur van Van de Velde zijn met veel zorgvuldigheid gerestaureerd en hersteld.

Ten behoeve van de entree, de bijzonder slechte akoestiek en de verlichting worden er elementen toegevoegd. Door middel van een kroon wordt het entreegebied aangelicht, waar in de rondgang via daklichten licht binnentreedt. Voor deze plek zijn speciale kleden ontworpen en gemaakt. Alle meubels zijn vintage.

Projectgegevens

  • Ontwerpbureau

    Merk X

  • Projectarchitect(en)

    Evelyne Merkx

  • Medewerkers

    Jeroen den Hertog, Nina Ketelaars

  • Plaats

    Otterlo