Woonboerderij in Soest door Personal Architecture

Personal Architecture heeft een verbouwing van een naoorlogse langsgevelboerderij tot een woonhuis gerealiseerd. Het bureau heeft het kavel ontdaan van alle overige bouwsels en de scheidslijn tussen het voorhuis en de deel is teruggebracht in de plattegronden. In plaats van 'conservering' of restauratie van de boerderij, is ingezet op de versterking van de impliciete kwaliteiten van de verschillende ruimtes.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Harold en Caroline

  • Ontwerpbureau

    Personal Architecture, Rotterdam

  • Projectarchitect(en)

    Maarten Polkamp, Sander van Schaik, Rikjan Scholten

  • Oplevering

    01-12-2010

  • Programma

    woonhuis

  • Plaats

    Soest

  • Aannemer

    Leeuwen, Breukelen

  • Bouwmanagement

    ATKO bouwconstructie, Rotterdam

  • Bruto vloeroppervlakte (m2)

    375 m2

  • Voorlopig ontwerp

    01-04-2007

  • Definitief ontwerp

    01-06-2007

  • Aanvang bouw

    29-06-2010

  • Bouwsom inclusief installaties (€)

    305.000 euro excl btw