ARC16: Interieur De Alliantie HQ - Studioninedots

Naar ontwerp van Studioninedots is een jarenzeventig-gebouw op het Lucentterrein in Hilversum getransformeerd tot het nieuwe hoofdkantoor van woningcorporatie De Alliantie. De meest in het oog springende ingreep betrof het verwijderen van een groot aantal vloeren en wanden uit de robuuste betonconstructie. Zo ontstond een spectaculaire vide van vier verdiepingen, een levendig hart met veel daglicht dat de afdelingen verbindt.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    De Alliantie

  • Ontwerpbureau

    Studioninedots

  • Projectarchitect(en)

    Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl

  • Oplevering

    16-01-2016

  • Programma

    transformatie, kantoor en ccllectieve voorzieningen

  • Voorlopig ontwerp

    30-08-2016

  • Definitief ontwerp

    30-08-2016

  • Aanvang bouw

    26-08-2016