Project

Zorginstelling Joris Zorg in Oirschot door Andre van de Ven Architecten

Geen categorie

De nieuw hoofdlocatie van Joris Zorg in Oirschot, een ontwerp van Andre van de Ven Architecten, biedt zo veel mogelijk bewegingsvrijheid in een beschermde context. Met de renovatie en nieuwbouw anticipeert de zorginstelling op de groeiende vraag naar verpleging in een kleinschalige setting. Het ontwerp is breedgedragen dankzij de inspraak van de werkvloer, bewoners en familie.

Zorginstelling Joris Zorg in Oirschot door Andre van de Ven Architecten

Vanwege de groeiende verpleegzorgvraag, door de vergrijzende bevolking, is zorgcomplex Sint Joris gereorganiseerd en uitgebreid. Kern van het ontwerp van Andre van de Ven Architecten in Oirschot is het entreevolume met leefplein. Hier bevinden zich bijvoorbeeld een kapsalon en een restaurant met grote televisie en biljart. Een moderne ‘bruin café’ sfeer wordt gecreëerd door het houtgebruik in de vloer en kolom- en wandafbouw. Vele raampartijen en doorkijkjes geven de centrale ruimte een open karakter.

Oirschot_Zorgcentrum_VandeVen_Architecten
Vanuit het restaurant kijken aanwezigen uit op de nieuwe binnentuin.  Het vernieuwde zorgcentrum is open en gastvrij. Waar bijvoorbeeld vroeger vaste tijden waren voor het eten en drinken, kunnen cliënten, familie en buurtbewoners nu tussen 8.00 uur en 21.00 uur kiezen wat en wanneer ze consumeren. De maaltijden worden gemaakt van streekproducten en ter plaatse uitgeserveerd of bezorgd bij mensen thuis. De centrale ruimte nodigt uit voor ontmoeting en verenigingsactiviteiten. Gastvrijheid stond centraal in het ontwerp van de nieuwe horecavoorziening.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Sint jorisstraat 1
  • Plaats Oirschot
  • Projecttitel Zorginstelling Joris Zorg in Oirschot door Andre van de Ven Architecten
  • Projectarchitect(en) Andre van de Ven
  • Aannemer bouwgroep Moonen
  • Bouwmanagement Tielemans
  • Toeleveranciers false
  • Voorlopig ontwerp 08-04-2015
  • Definitief ontwerp 08-04-2015
  • Aanvang bouw 17-04-2015
  • Oplevering 16-12-2014
  • Opdrachtgever Sint Joris Oirschot
  • Ontwerpbureau Andre van de Ven Architecten BV
Reageer op dit artikel