Project

YES!Delft ondernemerscentrum voor high-tech bedrijven

Geen categorie

De in eerste instantie grote gesloten pakhuisdoos past eigenlijk niet binnen het Beeldkwaliteitsplan van Technopolis. Het hellingbaanvolume (met daaronder gebruiksfuncties) en het kantoorvolume omhullen en relativeren de doos: er ontstaat een volumecompositie. De toepassing van één materiaal en kleur versterkt e.e.a.

YES!Delft  ondernemerscentrum voor high-tech bedrijven

 

 

Als gevolg van de simpele en sterke randvoorwaarde “alles wat onbebouwd is, is openbaar” zijn de auto’s binnen het gebouwde oppervlak op het dak gesitueerd. Aan het beoogde campusbeeld (gebouwen in openbaar groen) wordt zo voldaan. Een ruimtelijke hal verbindt de daktuin-entree en de beganegrond-entree. De automobilist rijdt a.h.w. door deze hal naar de A13.

Tijdens de bouw zijn de gebruiker én functie van het gebouw gewijzigd. De bedrijfshal is nu een ‘bedrijvenhal’, waarin losse volumes staan voor kantoren, werkplaatsen, presentatie en lunch/lounge-ruimten. Voor startende TU-ondernemers een bruisende, inspirerende werkplaats rondom een forum-achtig openbaar gebied.
Naarmate de bedrijven groeien, groeien ze ook door naar de formele kantoorlagen boven de hal. Aldaar hebben ze uitzicht over Technopolis, mogelijk hun toekomstige vestigingsplaats.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Molengraaffsingel 12-14, Technopolis TU Delft
  • Plaats Delft
  • Projecttitel YES!Delft ondernemerscentrum voor high-tech bedrijven
  • Aannemer Heembouw bv, Roelofarendsveen
  • Toeleveranciers false
  • Voorlopig ontwerp 01-01-2010
  • Definitief ontwerp 01-01-2010
  • Aanvang bouw 05-04-2011
  • Oplevering 01-10-2010
  • Opdrachtgever ING Real Estate, Den Haag - Bouwfonds MAB, Den Haag - Heembouw, Roelofarendsveen - TU Delft, Delft - BAR Holding, Delft
Reageer op dit artikel