Project

Woonhuis

Geen categorie

Dit woonhuis van B+O Architectuur en Interieur valt op in de nieuwe uitbreidingswijk van Hoogeveen, doordat stedelijk en ruimtelijk wonen ultiem worden gecombineerd.

Woonhuis

Spannend, dynamisch en eigenzinnig zijn de passende eigenschappen van dit woonhuis. Door het gebruik van donkergrijze bakstenen en de keuze voor een zinken dak, steekt het af bij de andere huizen in de nieuwbouwwijk Erflanden in Hoogeveen. Geen enkele kant van het huis is hetzelfde en rechte hoeken worden afgewisseld met vloeiende vormen.

Het huis reageert met haar ronde vorm op de ligging in de wijk, als laatste in de straat en tegen een fors dijklichaam, en geeft het een grote mate van beslotenheid. Een omsloten tuin maakt dat de bewoners zich op eigen grond kunnen terugtrekken.

De entree van de woning loopt parallel met een glazen gang in de woning. Deze gang kan worden ingericht als galerij, waardoor de bezoeker tijdens de loop naar de voordeur, een geregisseerde blik in de woning wordt gegund.

De woning won in 2008 de Jan Carmiggelt-publieksprijs voor nieuwe bouwwerken in de gemeente. De Hoogeveense architectuurprijs wordt om de vijf jaar uitgereikt. 

 

Opdrachtgever: Particulier
Architect: Arnoud Olie 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Eekhoorn 9
  • Plaats Hoogeveen
  • Projecttitel Woonhuis
  • Projectarchitect(en) Arnoud Olie
  • Toeleveranciers false
  • Aanvang bouw 30-04-2014
  • Oplevering 01-01-2007
  • Opdrachtgever Particulier
  • Ontwerpbureau B+O Architectuur en Interieur B.V.
Reageer op dit artikel