Project

Woon-zorgcentrum Jannes van der Sleedenhuis

Geen categorie

In opdracht van Woonconcept Vastgoed heeft architect Arnoud Olie van B+O Architectuur en Interieur, voor het Jannes van der Sleedenhuis, een woonzorg-centrum ontworpen. In totaal zijn er 93 nieuwe zorgappartementen gebouwd. Het nieuwe onderkomen voor mensen met een hulpvraag heeft de vorm van een ‘plus’ en bestaat uit de begane grond met daarop drie verdiepingen.

Woon-zorgcentrum Jannes van der Sleedenhuis

Op de begane grond is het nieuwe Jannes van der Sleedenhuis deels opengelaten, zodat het landschap doorloopt. Hierdoor staat het Jannes van der Sleedenhuis zwevend in het parklandschap.

Per bouwlaag verspringt het gebouw ongeveer 1,2 meter in 2 richtingen. De verdiepingen worden als het ware met de zonrichting ‘meegeduwt’. Hierdoor ontstaat er gelijk zonwering en krijgt het gebouw tevens een bijzondere uitstraling. De vier vleugels van het ontwerp komen in het midden samen en vormen een overdekt plein. Ook zullen hier de verspringingen van het gebouw goed te zien zijn. Op het plein kunnen mensen elkaar ontmoeten en is er ruimte voor verschillende winkels.


In het nieuwe gebouw staat de leefkwaliteit van de bewoners voorop. Het ‘Jannes’ is een licht en ruim

gebouw, waar bewoners elkaar kunnen opzoeken in de gezamenlijke ruimten. Daarnaast zijn er verschillende wintertuinen in de villa gerealiseerd. Zo kunnen bewoners ook tijdens koude dagen lekker buiten te zitten.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Valkenlaan 5
  • Plaats Hoogeveen
  • Projecttitel Woon-zorgcentrum Jannes van der Sleedenhuis
  • Projectarchitect(en) Arnoud Olie
  • Aannemer Brands Bouwgroep B.V.
  • Bouwmanagement Goudstikker de Vries Assen B.V.
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 12.000
  • Aanvang bouw 11-10-2013
  • Opdrachtgever Woonconcept Vastgoed
  • Ontwerpbureau B+O Architectuur en Interieur B.V.
Reageer op dit artikel