Project

Villa Rienhart op Curacao door Michael Durgaram

Geen categorie

Deze luxe woning ligt op een helling met een prachtig uitzicht op de Tafelberg, een binnen baai en de Caribische zee. In de woning is optimaal gebruik gemaakt van de klimatologische omstandigheden. Zo is het er door de toepassing van natuurlijke ventilatie zeer koel. De binnen- en buitenruimte zijn niet afgebakend door duidelijke grenzen, maar lopen in elkaar over.

Villa Rienhart op Curacao door Michael Durgaram

 

Context

Doordat Michael Durgaram het gebouw heeft opgesplitst in twee kleinere volumes voegt het zich naar zijn omgeving. Tussen deze twee bouwdelen ligt de entree en het zwembad. Doordat de vertrekken zijn ingegraven in de heuvel en door de aanwezigheid van grote overstekken, blijven de ruimtes koel en beschermd tegen de opwarming van de zon.

Glasvlakken

Het hoge dak wordt gedragen door kozijnen met veel glas. De grote glasvlakken zijn afgekeerd van de zon. De woning verkrijgt hierdoor bijzondere lichtinval en het daglicht valt tot diep in de woning.

 Het zwembad is betegeld met groen/grijze mozaïek tegels. Fotograaf Daphne Vermeulen

Programma

Een doorgaande patio over de volle lengte van het gebouw, verschaft daglicht op alle lagen. In het soutarrain bevinden zich de slaapvertrekken, de badkamers, het kantoor, het gastenvebrlijf en de installatieruimte. 

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Jan Sofat 111
  • Plaats Curacao
  • Projecttitel Villa Rienhart op Curacao door Michael Durgaram
  • Projectarchitect(en) Michael Durgaram
  • Aannemer Riglen Lucas, Curacao
  • Bouwmanagement Civil and constructional engineers, Curacao
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 630 m2 woning en 70 m2 gastenverblijf
  • Programma woonhuis met zwembad en gastenverblijf
  • Voorlopig ontwerp 01-12-2007
  • Definitief ontwerp 01-11-2008
  • Aanvang bouw 27-12-2010
  • Oplevering 01-09-2010
  • Opdrachtgever Familie Rienhart, Curacao
  • Ontwerpbureau Michael Durgaram architect, Curacao
Reageer op dit artikel