Project

Villa Hilversum

Geen categorie

Deze woning in Hilversum geeft een ongewone indruk. Het veelhoekige centrale woongedeelte wordt geflankeerd door twee lagere vleugels. Recent lieten de bewoners de villa, daterend van eind jaren vijftig, renoveren en aan de tuinzijde uitbreiden en voorzien van verdiepingshoge glazen puien.

Villa Hilversum

Deze woning in Hilversum geeft een ongewone indruk. Het veelhoekige centrale woongedeelte wordt geflankeerd door twee lagere vleugels. De ene herbergt de slaapkamers, in de andere zijn onder meer de keuken en een werkruimte gesitueerd. Recent lieten de bewoners de villa, daterend van eind jaren vijftig, renoveren en aan de tuinzijde uitbreiden.

 

Opener dan verwacht

Om meer ruimte te creëren voor het gezin, werd de hele pui, dertien meter lang, vernieuwd en ruim twee meter verschoven richting de tuin. Zo konden de slaapkamers en de keuken worden vergroot. In de nieuwe gevel voert glas nog meer dan voorheen de boventoon. De eigenaresse werd naar eigen zeggen verliefd op het huis ‘omdat binnen buiten is en buiten binnen. Daar speelt de beglazing natuurlijk een grote rol in. Het stond voor ons vast dat dat na de renovatie zo moest blijven’. De oude schuifpuien waren nog voorzien van draadglas met extra tussenprofielen. Een bevriende architect die adviseerde, bracht de bewoners in contact met Metaglas. ‘In de nieuwe situatie zijn Methermo schuifpuien geplaatst over de hele hoogte en breedte van de gevel. En doordat je nauwelijks profielen ziet, is het nog opener dan ik had verwacht. Het gevoel van vrijheid is alleen maar groter geworden.’

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres onbekend onbekend
  • Plaats Hilversum
  • Projecttitel Villa Hilversum
  • Projectarchitect(en) N.v.t.
  • Toeleveranciers true
  • Programma Wonen
  • Aanvang bouw 05-12-2012
  • Oplevering 01-06-2012
  • Opdrachtgever Particulier
  • Ontwerpbureau N.v.t.
Reageer op dit artikel